5 manieren om je decemberoutfit het hele jaar door te dragen

5 manieren om je decemberoutfits het hele jaar door te dragen

The party is over, het is weer januari! We hebben het fijn gehad tijdens de feestdagen, maar ik ben ook altijd weer blij wanneer het erop zit en ik me kan richten op een vers nieuw jaar. Een jaar vol nieuwe ideeën en natuurlijk boordevol verse vintage.

Ik was deze week in de stad en liep een paar winkels in waar de grote sale in volle gang was. Er was nog zoveel kleding, dat ik mezelf afvroeg of ze überhaupt wel wat verkocht hadden de afgelopen maanden. De rekken hingen vol met nog veel mooie feestkleding èn met hoge kortingen. Eigenlijk is dit dus de perfecte gelegenheid om nu al je outfit voor het einde van 2019 te kopen. Maar waarom zou je alleen in december pailletten, glitter en andere feestelijkheden dragen? Ik vind dat dat het hele jaar door zou moeten kunnen, maar dan wel met een paar kleine aanpassingen.

Dus berg je glitterjurkje nog niet op voordat je deze 5 tips hebt doorgenomen:

1. Draag casual schoenen onder je outfit

Gooi die onmogelijke hakken in de hoek en kies voor sneakers, Dr. Martins, cowboylaarzen of andere schoenen die wel lekker lopen (En nee, ik geloof je echt niet wanneer je zegt dat je het liefst de hele dag op hakken zou willen lopen…). Het is een makkelijke manier om een streetlook te creëren en tegelijkertijd toch die mooie jurk of rok te kunnen blijven dragen. Mocht je aan de andere kant juist weer hele opvallende schoenen voor de feestdagen aangeschaft hebben, vol pailletten of glitters, berg ze dan nog niet op en draag die juist weer onder bijvoorbeeld een spijkerbroek of legerbroek. Het draait allemaal om het contrast mensen!

5 manieren om je decemberoutfits het hele jaar door te dragen5 manieren om je decemberoutfits het hele jaar door te dragen

2. Combineer je look met denim of Schotse ruit

Denim en Schotse ruit geven iedere outfit een casual look en kunnen zorgen voor een spannende combinatie. Draag bijvoorbeeld een mooie top op een spijkerboek of Schotse rok. Vooral pailletten gecombineerd met de kleuren en patronen van de Schotse rok geven een hele nieuwe dimensie aan je outfit. Een ander manier is een spijkerblouse of houthakkersblouse te dragen over je jurk. Knoop ‘m dicht in de taille en je kunt die jurk die je met Oud & Nieuw gedragen hebt nog vaak uit de kast halen.5 manieren om je decemberoutfits het hele jaar door te dragen5 manieren om je decemberoutfits het hele jaar door te dragen5 manieren om je decemberoutfits het hele jaar door te dragen

3. Dress down je outfit met een trui of T-shirt

Weinig kledingstukken zijn zo casual als een trui of een T-shirt. Natuurlijk heb je er hele fancy exemplaren tussen zitten, maar over het algemeen hebben we daar niet hele stapels van in onze kasten liggen. Dus ook hiermee kun je mooie combinaties maken met je decemberoutfit. Denk eens aan de combinatie satijnen slipdress met een grofgebreide trui. Het contrast in materialen, het glanzende van de jurk met het matte van de trui, zorgen voor een heerlijk geheel. En nog een voordeel: je kunt gewoon een bh onder je jurk dragen, niemand die het zal zien.

4. Draag een T-shirt of coltrui onder je jurk

De jaren ’90 zijn weer helemaal terug en laten we daar blij om zijn. Ik zou graag willen zeggen dat dat allemaal ver voor mijn tijd was, maar helaas, ik heb het allemaal heel bewust meegemaakt. Eigenlijk helemaal niet helaas, want het was een toptijd! Als ik denk aan T-shirts onder jurken, dan moet ik meteen aan Friends denken. Daar zag je dat veel en ik weet nog dat ik daar in het begin erg aan moest wennen. Sterker nog, volgens mij kon ik daar helemaal niet aan wennen en vond ik het vreselijk. Ik heb het in ieder geval nooit zelf gedragen. Vooral witte T-shirts onder donkere jurken konden mijn waardering niet krijgen. Nu heb ik nooit veel met wit gedragen, maar dat is heel langzaam aan het veranderen. Vorig jaar zelfs mijn eerste witte T-shirt gekocht en dat voelde eigenlijk best wel goed. Apart hoe je smaak over de jaren zo kan veranderen. Maar goed, terug naar de combi T-shirt-feestjurk. Hiermee creëer je een lekker casual setje, maar wel erg mooi. En het hoeft geen wit shirt te zijn hè, een andere kleur of T-shirt met print kunnen natuurlijk ook. Leef je vooral uit!

5 manieren om je decemberoutfits het hele jaar door te dragen

5. Draag een broek onder je jurk

Ik heb deze voor het laatst bewaard, want het is voor velen nogal een, laten we zeggen, bijzondere combinatie; de broek met de jurk erover. Ik draag het zelf sinds vorige zomer af en toe en dat ontstond per ongeluk. Ik wist niet wat ik aan zou doen naar een afscheidsborrel van mijn werk, een broek of jurk en probeerde eerst de jurk. Werd ‘m niet, want dat vond ik voor die gelegenheid te truttig lijken. Dus broek eronder aan om vervolgens de jurk uit te trekken. Maar deze jurk heeft aan de zijkanten een hoge split en dit gaf een heel gaaf effect met de skinny jeans. En dus ben ik in die combinatie naar Amsterdam gegaan. Het gaf wat vragende blikken, maar ik voelde me er erg goed in (en daar draait het uiteindelijk allemaal om).

Er zitten wat mij betreft wel wat voorwaardes aan deze combinatie, vooral wat betreft de jurk. Het beste is wanneer deze lang is en een wat slanker model heeft. Daarnaast is het handig wanneer het een hoge split heeft aan de zijkanten. Mocht je nou al jaren een lange jurk in de kast hebben hangen die je nooit meer aan hebt, omdat je bijvoorbeeld ieder jaar een nieuwe koopt voor de feestdagen, torn ‘m dan aan de zijkanten open tot aan de heupen en zet het daar met een paar steekjes vast. Zorg in ieder geval dat het niet te strak zit bij je billen, want dan zie je de broek erdoorheen en dat wil niemand. Laat je inspireren door de foto’s hieronder en probeer het zelf. Je zult zien, het kan tot hele gave combinaties leiden!

Goed, dit waren mijn 5 tips voor jou om meer uit je decemberoutfits te halen. Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad en dat je vaker die ene mooie jurk, rok, broek of top uit de kast zult halen dit jaar. Nog een 6e tip als bonus: Hou je haar en je make-up simpel. Haren het liefst lekker los of in een nonchalante knot en accentueer alleen de ogen of de lippen qua make-up. En zoals je bij de laatste foto van tip 1 hebt gezien, een pet geeft zelfs de meest opvallende outfit een casual look!

Have fun!

X Roos

 

Bron: Pinterest.

Share on
VonDeux

Leave a Reply