Algemene Voorwaarden

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Algemene Voorwaarden

Algemene verkoop-, leverings- en betalingsvoorwaarden van:

Von Deux
info@von-deux.com

KvK Rotterdam nr. 68640455
BTW nr. NL105187987B01

Vanuit Nederland: 0031 (0)628524681
(telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 – 18.00 uur m.u.v. zon- en feestdagen)

info@von-deux.com algemeen e-mailadres
Rosanne Deuzeman: eigenaar
Artikel 1. Definities

  • von-deux.com is een online winkel in vintage kleding, schoeisel en accessoires.

Von Deux beschikt niet over een fysieke winkel en bestellingen kunnen uitsluitend online geplaatst en per post ontvangen worden.

1.2 Deze algemene voorwaarden (hierna: voorwaarden), behorende bij de internetactiviteiten van von-deux.com, zijn in overeenstemming met de in samenwerking met de Consumentenbond opgestelde Algemene Voorwaarden Thuiswinkel.

Artikel 2. Toepasselijkheid

2.1 Op alle aanbiedingen, bestellingen en overeenkomsten gesloten met gebruikmaking van de website www.von-deux.com, zijn bij uitsluiting van eventuele andere Algemene Voorwaarden deze Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing.

2.2 Het accepteren van een aanbieding, dan wel het doen van een bestelling, geschiedt onder aanvaarding van de toepasselijkheid van deze Voorwaarden.

2.3 Van het in deze Voorwaarden bepaalde kan slechts schriftelijk worden afgeweken. Indien van een onderdeel van deze Algemene Voorwaarden wordt afgeweken, blijven de overige bepalingen onverkort van kracht.

Artikel 3. Overeenkomsten

Een overeenkomst komt tot stand na aanvaarding door de klant van het aanbod op onze website. von-deux.com is gerechtigd bestellingen te weigeren dan wel aanvullende informatie op te vragen. Indien een bestelling niet wordt geaccepteerd, wordt dit onder vermelding van de reden aan de klant medegedeeld.

Artikel 4. Prijzen

4.1 De bij de artikelen genoemde prijzen zijn voor bestellingen binnen Nederland en binnen de Europese Unie inclusief BTW. Voor bestellingen buiten de Europese Unie wordt geen BTW in rekening gebracht maar geldt een toeslag waardoor desondanks de bij de artikelen genoemde prijzen van toepassing zijn. Buiten de Europese Unie kunnen verder eventuele invoer – of douanerechten worden berekend als de bestelling in het land van bestemming aankomt.

4.2 Verzendkosten zijn (tenzij anders vermeld) niet bij de genoemde prijzen inbegrepen. Vóór het sluiten van de overeenkomst wordt de totaalprijs incl. verzendkosten via onze website gecommuniceerd. Gelang de waarde van het pakket worden deze aangetekend/verzekerd verzonden en een handtekening is vereist bij ontvangst. Het complete overzicht van bezorgkosten wereldwijd tref je hieronder aan:

Tarieven Nederland

Orders tussen € 99 en € 250
– Pakket € 6,20 (aangetekend)
Alle bestellingen tussen de € 99 en € 250  worden als pakket verzonden.

Orders onder € 99
– Pakket € 12,95 (aangetekend)
– Brievenbus post 0-250 gram: € 2,95

Tarieven Europa zone 1*
*Denemarken, Italië, Ierland, Liechtenstein, Monaco, Noorwegen, Portugal, Zwitserland, Spanje, Zweden

Orders tussen € 99 en € 250
– Pakket € 8,95 (aangetekend)
Alle bestellingen tussen de € 99 en € 250  worden als pakket verzonden.

Orders onder € 99
– Pakket € 12,95 (aangetekend)
– Brievenbus post 0-250 gram: € 2,95

Tarieven rest van Europa
Bijna alle andere Europese landen 

Orders tussen € 99 en € 250
– Pakket : € 14,95 (aangetekend)
Alle bestellingen tussen € 99 en € 250  worden als pakket verzonden.

Orders onder  € 99
– Pakket: € 19,95 (aangetekend)
– Brievenbus post 0-250 gram: € 2,95

Tarieven rest van de Wereld
Rest van de wereld, en sommige afgelegen gebieden in Europa, altijd met track en Trace!

Orders tussen € 99 en € 250
– Pakket: € 19,95 (aangetekend)
Alle bestellingen tussen € 99  en € 250  worden als pakket verzonden.

Orders onder € 99
– Pakket : € 24,95 (aangetekend)
– Brievenbus post 0-250 gram : € 2,95

Let op: de douanekosten en invoerrechten zijn voor rekening van de klant!

4.3 Von-Deux.nl kan niet gehouden worden aan prijsvermeldingen die evident onjuist zijn, bijvoorbeeld als gevolg van kennelijke invoer-, zet- of drukfouten. Aan onrechtmatige prijsinformatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Artikel 5. Betalingen

5.1 Betaling kan geschieden op (een van) de wijze(n) zoals aangegeven tijdens het bestelproces. Aan de bestelling van een klant kunnen nadere (betalings-/bestel)voorwaarden worden gesteld. Na het plaatsen van een bestelling ontvangt de klant direct een bevestiging per e-mail met daarin de totale kosten, inclusief verzendkosten, vermeld. Betaling is mogelijk via:

  • a) iDEAL: Als u gebruik maakt van internetbankieren ABN AMRO, Fortis, ING, Rabobank of SNS Bank dan kunt u direct met iDEAL betalen. U rekent dan snel en gemakkelijk af in de vertrouwde internetbetaalomgeving van uw eigen bank. Betalen zoals u eigenlijk al gewend bent. Een elektronische betaling via Internet is te vergelijken met een PIN-betaling in een winkel. Voor meer informatie over het gebruik van iDEAL op onze website, klik op: iDEAL.
  • b) PayPal. PayPal staat voor veilig en slim online betalen. Je kunt eenvoudig en gratis in binnen- en buitenland met een bank- of girorekening betalen.
  • c) In geval van betaling vooruit middels overboeking per bank of girodient uw betaling volledig binnen 5 werkdagen (ma – vrij muv zon-en feestdagen) na orderdatum door Von-Deux.com te zijn ontvangen. Mocht dit echter om welke reden dan ook niet lukken binnen de gestelde periode dan kunt u ons dit van tevoren laten weten en zullen wij het artikel na overleg langer voor u vasthouden. Klanten binnen de EU kunnen een betaling verrichten dmv een SEPA overboeking adhv de IBAN en BIC-nummers in de bestelbevestiging. Banken garanderen een betaling binnen 3 werkdagen.
  • d) Onder Rembours: helaas bieden wij deze betaalwijze niet meer aan.

von-deux.com is een online winkel, dit betekent dat u alleen online een bestelling kunt plaatsen. Wij beschikken niet over winkels, showrooms of faciliteiten om kleding te passen of om onze producten te etaleren. 

5.3 Betalingstermijn. In geval van betaling vooruit middels overboeking per bank of giro dient uw betaling volledig binnen 5 werkdagen (ma t/m vrij m.u.v. zon- en feestdagen) na orderdatum door von-deux.com te zijn ontvangen, gedurende deze termijn worden de artikelen online gereserveerd. Mocht dit echter om welke reden dan ook niet lukken binnen de gestelde periode dan kunt u ons dit van tevoren laten weten en zullen wij het artikel langer voor u reserveren, mits deze termijn redelijk is.
Is uw betaling niet binnen de genoemde periode ontvangen of zonder tegenbericht, dan vervalt de reservering. Twee dagen voordat deze termijn verstreken is ontvangt u een geautomatiseerde e-mail met een Reminder voor betaling. Bij geen bericht of betaling zal von-deux.com de bestelling annuleren en het artikel weer vrijgeven voor verkoop.

5.4 De klant geeft von-deux.com toestemming alle handelingen te verrichten die nodig zijn om betaling te laten plaatsvinden op de door de klant gekozen betalingswijze.

5.5 Bij betaling per bank geldt als datum van betaling de datum van creditering van de bankrekening van von-deux.com.

Betalingen verricht via alle overige betaalmethoden, verlopen via de internetkassa van Sisow.

Artikel 6. Levering

6.1 von-deux.com streeft ernaar om bestellingen op dezelfde werkdag, doch uiterlijk binnen 2 werkdagen na ontvangst van de betaling ter verzending aan te bieden. Hiertoe is von-deux.com echter niet verplicht.

Is een bestelling op ma – vrij vóór 16:00 uur voldaan dan wordt deze dezelfde dag nog verzonden binnen Nederland! Voor België geldt vóór 15.30 uur en voor alle overige landen geldt vóór 17.00 uur. Voor Duitsland geldt vóór 23.59 uur besteld, levering binnen 48 uur. Van elke statuswijziging ontvangt de klant een e-mail plus eventuele trackingscodes.

6.2 Een bestelling wordt door ons niet verzonden indien deze niet compleet verzonden kan worden, tenzij hier overleg met de klant over heeft plaatsgevonden. Indien de bezorging hetzij door (tijdelijk) niet in voorraad zijn, hetzij om andere redenen vertraging ondervindt, of indien een bestelling niet dan wel slechts gedeeltelijk kan worden uitgevoerd, ontvangt de klant hiervan uiterlijk 7 werkdagen nadat hij de bestelling geplaatst heeft bericht. De klant heeft in dat geval het recht om de bestelling zonder kosten te annuleren. Von-Deux.com zal in dat geval voor directe terugbetaling zorgdragen.

6.3 Afwijkingen in kleur-, type-, tekst- en/of prijswijzigingen voorbehouden. Aangeboden goederen en/of diensten worden duidelijk en waarheidsgetrouw afgebeeld en/of beschreven en zo volledig als de redelijkheid vereist.

Artikel 7. Eigendomsvoorbehoud

De eigendom van geleverde producten gaat over bij aflevering van het product op het afleveradres.

Artikel 8. Ruilen of retourneren van artikelen

Wij doen er alles aan om via onze website zo volledig mogelijk te informeren over de artikelen. Mocht een artikel desondanks niet aan uw verwachting voldoen, dan kan deze geruild of geretourneerd worden.

Retourbeleid;
Al onze artikelen* kunnen worden geruild en/of retour genomen, mits uw retourzending uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst, is afgeleverd bij von-deux.com en indien aan onderstaande voorwaarden is voldaan:

8.1 Voor het terugzenden gelden de volgende voorwaarden:

Vooraf aanmelden van ruilingen
U dient altijd vooraf kenbaar te maken dat u een artikel wilt ruilen. Meld de ruiling aan door onder vermelding van uw bestelnummer een e-mail te sturen naar info@von-deux.com. Binnen 1 werkdag (ma – vrij m.u.v. zon- en feestdagen 09.00 – 21.00 uur) zullen wij op uw e-mail reageren. Indien de gewenste maat of het gewenste artikel op voorraad is, zullen wij dit voor u reserveren. Zodra wij uw retourzending hebben ontvangen, zullen wij de gewenste artikelen naar u opsturen.

De te ruilen producten worden binnen Nederland, België, Duitsland en Luxemburg kosteloos verzonden. Helaas zijn wij genoodzaakt voor overige landen een bijdrage voor de Priority verzendkosten in rekening te brengen. Kosten voor retourzending zijn voor de klant.

 

8.2 Indien gewenst kan een artikel retour gestuurd worden op kosten van de klant. Dit moet dan direct na ontvangst gemeld worden via een e-mail of de retourknop. Het artikel moet dan binnen 4 dagen na ontvangst in exact dezelfde staat terug zijn bij Von-Deux.com. Deze termijn geldt niet voor orders uit het buitenland.
8.3 Het totaalbedrag (aankoopbedrag + verzendkosten heen) van de order wordt nadat het proces van artikel 8.2 goed is verlopen, in de vorm van een von-deux.com cadeaubon of terugstorting vergoed. Verzendkosten voor retour zijn dus voor de klant.
8.3 von-deux.com behoudt het recht om retourneringen te weigeren of om slechts een gedeelte van het bedrag te vergoeden indien het vermoeden bestaat dat de producten door de klant of derden zijn gebruikt of beschadigd.

8.4 Wij zijn niet verantwoordelijk voor zoekgeraakte retourzendingen. De klant is verantwoordelijk voor het ordelijk verpakken en verzenden van een retourzending.

 

Artikel 9. Klachten

Klacht met betrekking tot levering van uw bestelling
9.1 Wij doen er alles aan om een goed product te leveren. Na ontvangst van uw bestelling dient u de geleverde goederen onmiddellijk te inspecteren en daarbij gebleken gebreken onmiddellijk per e-mail te melden. Mocht een artikel niet geleverd zijn conform uw bestelling of niet voldoen aan de omschrijving op onze website, dient u dit per omgaande aan ons te melden. Dit kan d.m.v. telefonisch contact (op werkdagen ma-vr, m.u.v. zon- en feestdagen tussen 09.00 en 21.00 uur) met ons op te nemen of een e-mail te sturen aan info@von-deux.com. Vermeld s.v.p. het bestelnummer.

Service staat hoog in ons vaandel, mocht er iets niet in orde zijn of het product voldoet niet anderszins (uiteraard binnen een redelijke termijn na uw aankoop), neemt u dan altijd contact met ons op! We zullen ons uiterste best doen om de voor u best mogelijke oplossing aan te reiken!

Kwaliteit van artikelen:
Uiteraard kan het voorkomen dat de kwaliteit van een kledingstuk na een periode van gebruik niet (meer) aan uw verwachting voldoet, bijvoorbeeld het kledingstuk vertoont na kort gebruik extreme slijtage, een knoop of rits is stuk of u constateert dat het artikel niet mooi blijft in de was.

De garantietermijn op kleding is 3 maanden na ontvangst van de kleding. Uiteraard is deze garantie uitsluitend van kracht bij een normale frequentie van dragen en wassen. Daarnaast dient de redelijkerwijs te verwachten levensduur van het betreffende kledingstuk ook 3 maanden te zijn.

De kleding dient te worden gewassen volgens de wasvoorschriften in het kledingstuk, indien u kiest of heeft gekozen voor een afwijkende wasmethode, zal uw klacht te allen tijde ongegrond worden verklaard.

Deze garantie vervalt wanneer u zonder overleg zelf getracht heeft het gebrek te herstellen en/of de gebruiksaanwijzing en/of gebruiksinstructies niet heeft opgevolgd.

Indien u een dergelijke klacht heeft over een artikel wat u bij ons heeft gekocht, zouden wij dit graag van u vernemen. U kunt op werkdagen (ma-vrij, m.u.v. zon-en feestdagen) tussen 09.00 en 21.00 uur telefonisch contact  met ons opnemen of een mail sturen aan info@von-deux.com

 

Artikel 10. Annulering van uw bestelling

U kunt uw bestelling te allen tijde annuleren, zonder opgaaf van reden en zonder betaling van een boete, mits het artikel nog niet verzonden is. Is het artikel verzonden dan gelden de normale retourbepalingen, zie artikel 8.
Wij waarderen het zeer wanneer u ons zo spoedig mogelijk in kennis stelt van uw annulering. Dit kan per e-mail: info@von-deux.com, vermeld s.v.p. uw bestelnummer, of telefonisch vanuit Nederland onder het nummer: 0031 (0)628524681. (Ma – Vrij 09.00 – 21.00 uur, m.u.v. Nederlandse zon- en feestdagen).

 

Artikel 11. Herroepen

11.1 De koper heeft, conform de wet koop op afstand, het recht om de bestelling van nieuwe artikelen binnen 30 dagen na ontvangst van de bestelling te herroepen, zonder betaling van een boete en zonder opgave van redenen. De koper heeft dan ook de mogelijkheid om het orderbedrag gerestitueerd te krijgen. von-deux.com crediteert in dit geval ook de reeds in rekening gebrachte kosten voor de levering op het bezorgadres.

11.2 Uiterlijk binnen 30 werkdagen na ontvangst op het afleveradres dient het artikel teruggestuurd te worden voor rekening van de klant. U ontvangt een bevestiging per e-mail zodra wij uw zending hebben ontvangen en afgehandeld. Mits voldaan, vindt restitutie van het orderbedrag (minus de kosten voor verzending) uiterlijk binnen 7 werkdagen na ontvangst retourzending door von-deux.com plaats.

11.3 Het recht op herroeping vervalt op het moment dat er niet volledig aan alle voorwaarden van artikel 12 wordt voldaan. In dit laatste geval zal uw terugzending dan beschouwd worden als een ruiling conform artikel 8 of 9 van onze voorwaarden.

Artikel 12. Bestellingen/communicatie

Voor misverstaan, verminkingen, vertragingen of niet behoorlijk overkomen van bestellingen en mededelingen ten gevolge van het gebruik van internet of enig ander communicatiemiddel in het verkeer tussen de klant en von-deux.com, dan wel tussen von-deux.com en derden, voor zover betrekking hebbend op de relatie tussen de klant en von-deux.com, is von-deux.com niet aansprakelijk, tenzij en voor zover sprake mocht zijn van opzet of bewuste roekeloosheid van von-deux.com.

Artikel 13. Overmacht

von-deux.com heeft in geval van overmacht het recht om, naar eigen keuze, de uitvoering van de bestelling van een klant op te schorten, dan wel de overeenkomst zonder rechterlijke tussenkomst te ontbinden, zulks door dit schriftelijk aan de klant mede te delen en zulks zonder dat von-deux.com gehouden is tot enige schadevergoeding, tenzij dit in de gegeven omstandigheden naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid onaanvaardbaar zou zijn.

Artikel 14. Toepasselijk recht en bevoegde rechter

14.1 Op alle rechten, verplichtingen, aanbiedingen, bestellingen en overeenkomsten waarop deze Voorwaarden van toepassing zijn, alsmede op deze Voorwaarden, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.

14.2 Het kan voorkomen dat u niet tevreden bent over onze producten of diensten. Neemt u dan zo snel mogelijk contact met ons op, liefst per e-mail via: info@von-deux.com.

14.3 Geschillen tussen partijen kunnen worden voorgelegd aan de daartoe bevoegde rechter in Nederland.

14.4 Indien bij gerechtelijke uitspraak een of meer artikelen van deze voorwaarden ongeldig worden verklaard:

  • zullen overige bepalingen van deze algemene voorwaarden volledig van kracht blijven,
  • zullen von-deux.com en opdrachtgever in overleg treden teneinde nieuwe bepalingen ter vervanging van de nietige, dan wel vernietigde bepalingen overeen te komen, waarbij zoveel mogelijk het doel en strekking van de nietige, dan wel vernietigde bepalingen in acht worden genomen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]