Maandoverzicht – Februari 2021

Wauw, wat is deze maand snel voorbij gegaan zeg! Nu is het altijd al een kortere maand, maar toch, twee keer knipperen en het was alweer over. Het was een maand van uitersten, zo waren we bedolven onder een dik pak sneeuw, konden we de week daarop (in theorie) schaatsen en zaten we de week daarop opeens met 18 graden en een Desperados in het zonnetje. Verder werd het toch maar weer eens pijnlijk duidelijk dat ouderdom met gebreken komt. Kortom, er is weer veel gebeurd. Lees je weer gezellig mee?

2 februari

Een nieuwe maand en ik ben weer volop aan de slag met het uitzoeken, klaarmaken en filmen van de nieuwe items voor de Insta Stories Sale. Ik moet me er altijd even toe zetten, maar als ik eenmaal bezig ben dan vind ik het stiekem heel erg leuk om te doen. En je moet toch wat he, in deze rare tijd. Ik vind het zo fijn dat mensen blijven bestellen en ben daar heel erg dankbaar voor!

Gezelligheid, want Charlaine (het zusje van Pascal) komt logeren. Zij woont samen in Haarlem en werkt daar in het ziekenhuis. Het is altijd gezellig wanneer zij er is, maar dat is eigenlijk zo met al zijn zusjes. We hebben lekker gegeten en daarna hebben zij en Pascal gedaan wat ze graag samen doen: gamen!

7 februari

Met spanning zaten we er al op te wachten…sneeuw! En ja hoor, de weergoden hebben gedaan wat voorspeld was, het hele land is bedolven onder een prachtige, dikke laag sneeuw! Wauw, echt een heel ander gezicht zo wanneer je in onze tuin kijkt. Toch apart dat wanneer het flink gesneeuwd heeft niet alleen alles er zo anders uitziet, maar dat het ook anders ruikt en klinkt buiten. Het blijft bijzonder.

11 februari

Gatver, ik moet twee van mijn drie overgebleven verstandskiezen laten trekken. Waar ik vroeger geen enkel probleem had met de tandarts/kaakchirurg, vind ik het nu toch wel wat spannend. Ik kom nog maar zelden bij de tandarts, alleen wanneer ik last heb. Ik heb een goed en sterk gebit en vind het dus niet nodig om twee keer per jaar een afspraak te maken. Maar zo nerveus als ik was, zo aardig waren ze ook en voor ik het wist lagen er twee bebloede kiesjes naast mij op het bijzettafeltje. Nog eentje te gaan in maart en dan zijn we er helemaal vanaf.

12 februari

Double Trouble, oftewel de tweelingzusjes van Pascal, zijn jarig en worden vandaag 30! Euh hallo, waar blijft de tijd?! In mijn ogen blijven ze altijd 16!! Maar ja, ik blijf in mijn ogen ook altijd 28 en dat is ook niet helemaal waar. Anyway, in verband met tante Corona, kon het helaas geen knalfeest worden zoals ze gepland hadden en hebben we, als doekje voor het bloeden, allemaal een filmpje voor ze opgenomen. Een prima zondagmiddagbesteding al zeg ik zelf. Het is op zich een prima filmpje geworden. Jammer dat toch te zien is dat ik mijn trainingsbroek aanhad, ik dacht dat ik alleen met een nette bovenkant ervan af zou kunnen komen, maar mislukt. Misschien had ik ook even mijn haar moeten kammen, maar het blijft gewoon weekend he…

13 februari

Heel Nederland staat zo ongeveer op de schaatsen… behalve wij. Niet alleen moest Pascal gewoon werken, maar waar zijn onze schaatsen eigenlijk? Volgens mij heb ik ze niet eens meer. Wauw, wat waren wij slecht voorbereid zeg! En wat baalden we hier ongelooflijk van, want zo vaak komt het niet voor dat je kunt schaatsen in Nederland. En met de winkel dicht zou dit het perfecte moment geweest. Dan maar mijzelf nog meer pijnigen en gaan kijken hoe anderen heel veel plezier hadden op het ijs. Ik heb een rondje gelopen (nou ja, ik ben vooruit geschuiveld) en ik kreeg er tot mijn grote blijdschap gewoon plezier van om te zien hoeveel lol anderen hadden. Dit was echt wat iedereen nodig had! En gezond ook, bewegen in de frisse lucht. Maar goed, een lesje voor de volgende keer: beter opletten en meteen schaatsen kopen wanneer er een voor een langere tijd vorst voorspeld wordt.

15 februari

Vorige week was ik iets minder productief in verband met de sneeuw en het ijs en alle mooiigheid dat dat met zich meebracht en omdat ik toch meer last had van mijn mond (door het trekken van mijn kiezen) dan ik had verwacht. Maar het is een nieuwe week en we gaan er maar weer een flink tegenaan. Waar ik een jaar gelden op de zondagavond steeds stiller en chagrijniger werd omdat ik de volgende dag moest werken, heb ik daar sinds ik gestopt ben in het onderwijs helemaal geen last meer van. Ik werk 10x zoveel, maar ik heb er zoveel meer plezier in. Deze week bestaat weer uit veel filmpjes en foto’s maken voor de verkoop op Insta iedere avond en natuurlijk alle bestellingen netjes inpakken en opsturen. Het kost veel tijd, maar het brengt zoveel op en is allemaal erg leuk om te doen.

20 februari

Het belooft weer een heel gezellig weekend te worden, want na Charlaine komt nu Lindsey ons verblijden met een bezoekje! We zijn vandaag de hele dag lekker in de winkel bezig geweest, zo heb ik een Insta Reel opgenomen en daar zit altijd veel werk in. Gelukkig kon Lindsey mij daar goed bij helpen. Lang verhaal kort, het eigenlijke filmpje vond ik niet goed genoeg, maar we hadden zoveel blooper-materiaal dat ik daar een Reel van heb gemaakt. Veel leuker! Verder was het weer veel ouwehoeren en zijn we even naar de markt geweest om lunch te scoren: gebakken maiskolven en haring. O ja, en natuurlijk hebben we ’s avonds weer eens heerlijk gegeten bij Due Tonino, dat was ook alweer een tijdje geleden..

21 februari

Waar half Nederland precies een week geleden voor het laatst de schaatsen onderbond, was het vandaag opeens 18 graden. Hoe dan? Nou ja, dat hebben wij ons niet al te lang afgevraagd, maar we hebben er heel erg van genoten! We zijn lekker naar buiten geweest en hebben een zomerse Desperados gedronken bij een leuk tentje aan het water (ja, waar dus een week geleden nog geschaatst werd). Ook de hotdog ging er prima in en ik zou zeggen, laat die lente maar komen hoor!

23 februari

Yesss, we mogen weer een beetje open!! Dan wel op afspraak, maar het is beter dan niets en ik ben er heel erg blij mee! Maak dus snel een afspraak en kom gezellig winkelen met een vriend(in), broer, zus, oma, moeder of wie dan ook 🙂

24 februari

‘Vandaag een hele drukke dag voor de boeg. Eerst de filmpjes voor de verkoop van vanavond opnemen, daarna de pakketjes inpakken en opsturen en, wanneer ik op tijd klaar ben, dan ga ik even lekker naar de Maas, want het is heerlijk weer.’

Dat was mijn plan voor die dag, maar het liep allemaal net even iets anders, want ik ging bij het omkleden echt heel erg door mijn rug. Daar lag ik dan een kwartier lang in mijn paskamer, ik kon me niet bewegen, laat staan opstaan. Ik heb het wel vaker gehad (de laatste tijd niet meer), maar nooit zo erg als vandaag. Alle plannen de prullenbak in en er zat niets anders op dan naar huis te gaan. Gelukkig heb ik thuis nog zware pijnstillers van mijn kiezen, want het was allemaal erg gevoelig. Toch maar eens naar de fysio om van dit probleem af te komen of er goed mee leren om te gaan. Over precies een week ben ik jarig, ouderdom komt echt met gebreken…

26 februari

Vandaag toch maar weer aan het werk gegaan. De rug is nog wat pijnlijk, maar, zoals iemand heel wijs opmerkte, rust roest en dus moet ik in beweging blijven. Ik ben op 3 maart jarig en om dat te vieren ga ik die week een hele grote sale houden, alles voor €10,- per stuk. Als voorbereiding heb ik eerst alle stukken verzamelt en een promotiefilmpje bedacht. Het worden zo’n 175 items, dus dat is best veel. Hopelijk kan ik er veel mensen blij mee maken en komt er veel ruimte vrij voor de voorjaars- en zomercollectie.

28 februari

Het is alweer de laatste dag van de maand! Ook vandaag druk bezig geweest met de voorbereiding van de Sale-week. Het filmpje is af en de items hangen klaar om naar hun nieuwe eigenaar te gaan. Maar het was niet alleen maar werken hoor, Pascal en ik hebben het ook gezellig gehad samen. Het was wederom heel mooi weer, wel wat fris, maar mooi genoeg om op ons inmiddels vaste plekje een drankje in de zon te doen.

En weer is er een maand voorbij. Ik kijk uit naar maart en alles wat deze maand ons brengt. Hopelijk jij ook!

Liefs,

Rosanne

2 thoughts on “Maandoverzicht – Februari 2021

 1. Leneke

  Rosan,

  Heerlijk om te lezen hoe die maand februari is verlopen,.
  Met mooie en ook heftige momenten.
  Maar hoe jij het als verhaal neer zet ..chapeau !
  Het boeit en geeft een heerlijk fijn ( erbij horend) gevoel.

  Gefeliciteerd met jou verjaardag 🎁 op 3 maart!!
  Dikke kus uit zwolle xxxxxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check out similar topics

Related Posts