vintage shopping

Maandoverzicht – Januari 2021

Het lijkt wel of het begin van een nieuw jaar altijd gepaard gaat met veel veranderingen, chaos, hoop en (soms) ellende. Deze januari was geen uitzondering. Maar al met al was het toch een mooie en succesvolle maand voor ons. Zo hebben we veel verkocht, afscheid genomen van de kroeg van mijn schoonouders en genoten van het weer. Lees je mee?

Gelukkig Nieuwjaar! Pfff, 2020 ligt gelukkig achter ons en laten we hopen dat 2021 voor iedereen een veel beter jaar wordt! Ik vind 1 januari altijd zo’n fijne dag, want er ligt een heel vers nieuw jaar op ons te wachten, als een spierwitte deken van sneeuw waar nog niemand overheen gelopen heeft. Maar dit jaar is het toch anders. Waar wij altijd proosten op een goed nieuw jaar en vol hoop en verwachtingen naar het nieuwe jaar uitkijken, was ik dit jaar een stuk voorzichtiger en sceptischer. Want gaat dit jaar wel beter worden? En als dit niet zo is? Ik ben dus eigenlijk zonder verwachtingen 2021 ingegaan, maar wel met de intentie er het beste van te maken en, vooral, positief te blijven!

19 januari zouden we weer open mogen, maar ik ga ervan uit dat het nog een hele tijd gaat duren voordat de winkels de deuren weer mogen openen. Ik heb er zelf geen grip of invloed op, dus ik leg me er maar snel bij neer en stort me vol op de online verkoop, zowel in de webshop als via Instagram. En dan zien we wel weer… Elk nadeel heeft zijn voordeel en ik heb nu eindelijk tijd om me meer te richten op onze website en ook om eens goed na te denken wat ik nou meer zou kunnen doen met Von Deux dan alleen maar mooie kleding verkopen.

8 januari

Een rare dag, want mij geliefde zus zou vandaag 48 zijn geworden. Er staan verse tulpen in de winkel en bij ons thuis, haar lievelingsbloemen. Hier een van mijn lievelingsfoto’s van ons tweeën, een aantal jaar geleden zeg maar. Het was in de tuin van onze oma en zie die auto op de achtergond, zo gaaf!

Maar het was ook een productieve dag. Normaal heb je altijd na de feestdagen een periode van sale in de winkels. Ik wist eerst nog niet of ik hieraan mee wilde doen, maar de winkel is dicht en ik wil toch wel van een aantal stukken af om plaats te maken voor wat nieuws. Ik heb zitten denken hoe dit in te richten en wilde proberen de kijkers een zo realistisch mogelijke stopervaring te geven. Dus toen bedacht ik de kleding zo te filmen alsof de klanten zelf door de rekken zouden gaan. Ik heb de telefoon met een buigbaar statief om mij heen geklemd en ben alle items gaan filmen. Hiervan heb ik een aantal IGTV’s gemaakt en zo kon iedereen alles bekijken en kregen ze ook nog eens 21% korting. Ik twijfelde wel een beetje of het niet een te raar idee zou zijn, maar een groot deel vond het super en er is gelukkig veel verkocht. Dat gaan we vast nog wel eens vaker doen, ook wanneer de winkel weer open is.

11 januari

Het is nu toch echt tijd om de kerstboom op te bergen. Normaal wil ik dat altijd al meteen op 1 januari, want het is een vers jaar en daar hoort de boom niet meer bij. Maar het is toch wel gezellig, zo’n boom, dus we hebben ‘m wat langer laten staan. Deze kerst voor het eerst sinds lange tijd gekozen voor een kunstboom. Ik ergerde me er de laatste jaren aan dat de boom zo snel z’n naalden verloor en er iedere dag triester bij leek te staan. En met de winkel had ik ook een kunstboom nodig, dus heb er meteen maar eentje voor thuis bij besteld. En we waren er erg blij mee, het enige wat we misten was de geur van een echte boom en toch ook wel de gezelligheid om samen op pad te gaan om er eentje uit te zoeken. Maar goed, hij ligt weer in de kelder en over 10 maanden halen we ‘m weer tevoorschijn. Trouwens, wel balen hoor dat we net voor de feestdagen de deuren moesten sluiten. Ik had net de hele winkel versierd en ook bomen met lichtjes buiten staan, zonde! Maar dan maken we er dit jaar een extra feestje van.

22 januari

De winkel blijft nog een tijdje dicht, precies zoals verwacht. Maar ik richt me op online verkoop en ga ervoor! Doordat de verkoop via de IGTV’s op Instagram zo goed verliep en omdat ik best veel vragen krijg over hoe een item valt, hoe ik het zou combineren etc, heb ik weer wat nieuws bedacht: een Private Shopping Session via internet. Dus de geïnteresseerde maakt een afspraak met mij voor een datum en tijd en geeft hierbij aan wat ze ongeveer zoekt en welke maat ze draagt. Ik bekijk dan of ik iets voor haar heb en hang het alvast klaar en dan kan ik het laten zien tijdens de online meeting. Een meer persoonlijke benadering dus, waarbij er ook advies gegeven wordt indien gewenst. Er wordt positief op gereageerd, maar sommige hebben mensen niet door dat het een online afspraak is en denken dat ze privé mogen winkelen. Helaas, ik zou wel willen, maar dat mag echt niet.

23 januari

Het is zover, de avondklok gaat in en dus is het binnenzitten vanaf 21:00. Nu deed ik dat de laatste tijd altijd al, maar toch is het een raar idee dat je niet meer naar buiten màg. Wat is het leven in een jaar veranderd zeg! Ik probeer er maar niet teveel aan te denken, want dan word ik toch wel heel triest. Ik mis vooral de kroeg en heb moeite met de groeiende lichamelijke en mentale afstand tussen de mensen.

24 januari

Het is tijd om weer eens naar Zwolle te gaan. Mijn hardwerkende schoonouders hebben de Irish Pub Sally O’Briens verkocht en gaan, hopelijk,  een rustiger leven tegemoet. Nog één keertje samen in deze mooie kroeg zitten. Het is een bijzondere plek, want ik heb er drie keer de Vintage Market georganiseerd. Mijn schoonmoeder bood het al een paar keer aan zo van ‘joh, is toch leuk! Nu heb je de kans’ en ik heb die kans gegrepen. drie keer zelfs en wat een heerlijke tijd was dat zeg! Al weken van te voren brachten we alle spullen (en dat was heel veel!) met een bus naar Zwolle en werd alles in een zaal boven de pub uitgehangen. Mijn moeder stond dan dagen te strijken en mijn schoonmoeder kwam tussendoor langs met een wijntje en een hapje. Op de dag zelf draaide Pascal en hielp iedereen mee. Mijn schoonzusjes Charlaine en Lindsey reisden ook af naar Zwolle en stonden achter de kassa. Ik liep als een kip zonder kop rond, maar wat een gezelligheid zeg!! Dat zal ik nooit vergeten en ben ik voor altijd dankbar voor. Want op dat moment wist ik zeker dat ik een winkel wilde. Het is dus allemaal daar, in die mooie Ierse Pub in hartje Zwolle, begonnen.

Het was een gezellige middag en avond, maar toch ook wel raar dat het voor het laatste zou zijn. De nieuwe eigenaar gaat ook alles verbouwen, dus het zal nooit meer hetzelfde zijn. Pascal en ik hebben die nacht echt in de kroeg geslapen, achter de pooltafel. De volgende dag hebben we afscheid genomen, zijn we nog even naar mijn moeder geweest en toen was het weer tijd om naar huis te gaan. Voor 21:00 he 😉

25 januari

We zijn nog maar net terug in onze geliefde Rotterdam of daar begint het gedonder: rellen om de avondklok! Of nou ja, rellen om te rellen leek het meer. Met verbijstering zien wij hoe winkels geplunderd worden in Den Bosch en Rotterdam en alles kort en klein geslagen werd. En met woede, heel veel woede zagen we het aan. Want wat bezielt je om winkeliers, die al met moeite op de been kunnen blijven, nu dit ook nog eens aan te doen. Echt ongelooflijk! De dag daarvoor werd al geprobeerd de ruiten van een Eerste Hulp in te gooien, ook zoiets onbegrijpelijks. In talkshows en in reacties online (die je sowieso niet moet lezen, want daar wordt je heel ongelukkig van) hadden sommige mensen ‘het aan zien komen’ of er enigszins ‘begrip voor’. Nou ik niet, van andermans spullen blijf je af! Zoals ik al schreef, het zijn rare tijden..

26 januari

Ik was deze dag onrustig. Want wat moest ik nou doen als er bij mijn winkel ook rellen zouden uitbarsten? Alles uit voorzorg al dichttimmeren? Dat kan niet, want mijn gevel is zo groot en heeft geen houten kozijnen. Alles weghalen heeft ook geen zin. Dan maar alleen de sieraden uit het zicht leggen en de collectie van Lindsey helemaal weghalen. Misschien langer blijven s’ avonds om, mocht het nodig zijn, mijn winkel te beschermen? Pascal zei, kom nou maar gewoon op tijd naar huis, er gebeurt vast niets. Ik kijk rond in mijn straat om te zien of er ondernemers zijn die voorzorgsmaatregelen treffen, maar ik zie daar niets van. Oké, dan maar hopen op het beste en op tijd naar huis.

28 januari

Vandaag ben ik dankbaar voor … dat mijn mooie winkel er nog staat! Gelukkig maar en nu maar hopen dat die avondklok er snel weer afgaat.

31 januari

Alweer de laatste dag van januari en wat een prachtige dag is het zeg! Het vriest lichtjes, de lucht is strakblauw en het zonnetje schijnt lekker. Een prima moment om even lekker naar buiten te gaan. Ik moet toch nog boodschappen doen, dus ik maak mijn rondje gewoon wat groter en wandel eerst naar de Rotte. Wat is het daar toch mooi! Het was vrij druk op straat, wat te verwachten viel met dit weer. Veel mensen waren aan het wandelen en aan het hardlopen. Ik heb een tijdje rustig op een bankje in het zonnetje gezeten ben daarna een stukje doorgelopen naar de Berge Achterplas. Ik verbaasde me er weer over hoe groot die plas toch wel is en vroeg mijzelf af waarom ik hier in de zomer nooit kom. Hier gaat dit jaar zeker verandering in komen, want niets is zo mooi als kleine stukjes natuur in de grote stad.

En met deze wijze woorden sluit ik het maandoverzicht van januari af. Ik heb zin in februari! Dan heb je vaak al de eerste lentedagen en dit jaar kan ik echt niet wachten op de lente!

Fijne dag en tot over een kleine maand met een nieuw overzicht.

Liefs,

Rosanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check out similar topics

Related Posts