vintage-rosanne

Maandoverzicht – Maart 2021

Bij het afronden van dit overzicht besef ik me opeens: we hebben erg gewoon alweer drie maanden van 2021 opzitten! Ik heb het gevoel dat we nog maar net de kerstboom eruit hebben gegooid, maar de paastak staat al. Wat gaat de tijd toch snel! Deze maand verjaarde ik en dat heb ik flink gevierd op Instagram. Verder zijn we druk bezig geweest in de winkel en mochten we eindelijk weer de eerste klanten op afspraak ontvangen. De laatste dag van maart was qua weer ook meteen de mooiste, want we hebben zomerse temperaturen bereikt! Heerlijk! Verder was het op sociaal gebied ook weer erg gezellig. Kortom, er is weer genoeg te vertellen. Lees je gezellig mee?

Maandag 1 maart

Yes, het is 1 maart en dat betekent dat de meteorologische lente is begonnen! Hopelijk wordt het op elk gebied een mooie maand, ik heb er zin in! Ook omdat het woensdag mijn verjaardag is en ik dit wil vieren op Instagram met een actie. Ik heb nog veel kleding die door de sluiting van de winkel zijn blijven liggen/hangen en plaats moeten maken voor de ‘nieuwe’ lente/zomercollectie. Ik heb daarom een selectie gemaakt van 175 items die ik verdeeld over de week op Insta wil verkopen voor maar €10 per stuk. En om het feest compleet te maken hebben we er ook nog een winactie tegenaan gegooid, waarmee je twee tegoedbonnen van €50 kunt winnen. Omdat ik zelf altijd een beetje huiverig ben voor winacties, omdat je er altijd van alles voor moet doen (post liken, volgen, iemand taggen, etc), wilde ik het anders doen. Ik trakteer immers en dus hoefde je er niets voor te doen. Wat ik wel heb gevraagd (was geen voorwaarde om mee te doen) was mij een tip/advies te geven wat ik ooit nog eens in mijn leven zou moeten doen/proberen/proeven/ergens heengaan, wat dan ook. En de adviezen stromen al binnen, zo ontzettend leuk om te lezen! Hier een paar voorbeelden van adviezen die ik heb gekregen, misschien heb jij er ook wat aan: Zeilen langs de Griekse eilanden, vegetarische moussaka maken, op je rug liggend een maansverduistering kijken in de Soesterduinen, de Great Lakes van Michigan bezoeken, naar Japan gaan, kamperen in de jungle van Suriname enzovoort. Kijk op mijn post van 1 maart voor alle antwoorden. Dit was echt een van mijn leukste cadeaus, ik vond het zo gaaf zoveel reacties en leuke tips te ontvangen!

Ouderdom komt met gebreken

Verder was het ook een dag dat bewees dat ouderdom met gebreken komt: ik moest namelijk voor het eerst van mijn leven naar de fysio. Ik ben een week geleden echt enorm door mijn rug gegaan en de pijn trok door naar benen, wat niet echt helpt wanneer je een drukke baan hebt. Maar goed, gelukkig hielp mijn bezoekje wel, want na de oefeningen en massage voelde ik mijn rug vrijwel niet meer. Nadeel wel is dat ik echt moet sporten om mijn lijf sterker te maken om deze ellende in de toekomst te kunnen voorkomen..

Dinsdag 2 maart

Vandaag belooft een gezellige dag te worden, want ik ga een dagje naar mijn vriend Sebastian in Middelburg. Het is prachtig weer met een strakblauwe lucht en een heerlijk zonnetje, dus dat is al mooi meegenomen. Wat is het toch fijn om weer eens in een andere winkel te zijn dan een supermarkt of drogist (of mijn eigen winkel). Bij Sebas kijk je altijd je ogen uit, wat een mooie collectie heeft bij toch! En laten we het niet hebben over de sieraden, ik ben weer helemaal losgegaan en hebben een paar echte unieke sieraden kunnen scoren. Daarnaast kreeg ik ook nog een cadeautje voor mijn verjaardag: een broche met een vis en een heel mooi hangertje. Ik heb ondertussen al zo’n grote en mooie collectie van zijn sieraden en daar ben ik echt heel erg blij mee.

Ondertussen vlogen de jasjes van Thierry Mugler en prachtige stukken van Moschino me om de oren, Sebas trok alles uit de kast, heerlijk! We hadden i.v.m. de avondklok niet heel veel tijd en deze vloog ook nog eens voorbij, want zoals altijd was het weer veel te gezellig. Ga eens naar zijn winkel in Middelburg, niet alleen wanneer je toevallig in de buurt bent, plan een bezoek aan Middelburg, je zult er geen spijt van krijgen!

Thuis was ik al behoorlijk gaar van de dag, maar ik moest van Pascal tot 00:00 wakker blijven om champagne te drinken en een taartje te eten. En dat is gelukt, het was een klein feestje met z’n tweeën.

Woensdag 3 maart

Hiep hiep, hoera! Ik ben jarig vandaag! Voor het eerst in tijdens de Corona. Vorig jaar hing het al boven ons hoofd en mijn moeder en ik waren die dag lekker in Amsterdam aan het winkelen. We zaten in Bar American te lunchen en ik weet nog dat ik naar buiten keek en zei ‘het kan zo zijn dat we dit heel lang niet meer kunnen doen’. Helaas bleek dit ook zo te zijn. Enfin, vandaag gewoon aan het werk in de winkel, maar ik ben wel enorme verrast door hele mooie kaarten met lieve teksten van mijn familie en vrienden. Ik voelde mij hierdoor enorm jarig en dankbaar! En als klap op de vuurpijl heb ik een sup gekregen van mijn lieve schoonfamilie. Ik praat al maanden dat ik deze zomer heerlijk op de Rotterdamse wateren te vinden zal zijn en ik kan niet wachten mijn sup voor het eerst te water te laten gaan.

Al met al dus een prima corona-verjaardag, maar hopelijk is het volgend jaar toch allemaal een heel stuk beter. Ik van deze dag helemaal geen foto, dus dan maar een foto van een schattige mini Roos.

Maandag 8 maart

Een drukke dag, want alle pakketten van de Birthday Sale moeten op de bus en we zijn meteen de blokken in de winkel aan het schilderen. Gelukkig komt Pascal mij helpen verven. De blokken hebben dezelfde kleur gekregen als de paskamers en ze zijn zo mooi geworden! Thanx Callie!

 Vrijdag 12 maart

Vandaag een gezellige avond gepland bij vrienden van ons. Heerlijk om weer eens samen te zijn en bij te praten over alle dingen die ons bezighouden. Ercan had, zoals altijd, een heerlijke maaltijd bereid (ik wacht met smart op de dag dat hij een eigen restaurant opent, al is dit niet het juiste moment denk ik …) en de drankjes vloeiden weer rijkelijk.

Zaterdag 13 maart

Vandaag kan ik dan eindelijk mijn eerste Private Shoppers ontvangen in de winkel, zoooo fijn! Wat minder fijn is, is dat mijn hoofd bijna ontploft door die rijkelijk vloeiende drankjes van gisteren. Dus hup een aspirine erin en lekker aan het werk. Het was erg gezellig om weer klanten in de winkel te hebben die lekker aan het rondkijken en passen waren! Hopelijk mag de winkel snel weer helemaal open, al ben ik er bang voor dat het nog wel even zal gaan duren.  

Vrijdag 19 maart

Vandaag mocht ik weer naar de kaakchirurg en dit keer om mijn laatste verstandskies te laten trekken. Omdat het trekken van de vorige twee kiezen zo meeviel, ging ik bijna fluitend op weg naar de chirurg. De mensen van Tandzorg zijn zo aardig en stellen je enorm om je gemak, want toen ik eenmaal in die stoel lag werd ik toch een beetje nerveus. Deze keer moest er wel gesneden en geboord worden, maar al vrij snel was de boosdoener eruit. Met een recept voor antibiotica en pijnstillers werd ik weer naar huis gestuurd. Ik was blij dat het allemaal meeviel… totdat het in de middag toch wel erg pijn begon te doen en mijn wang ook steeds dikker werd. Zo dik dat ik op een gegeven moment een soort tennisbal op mij gezicht had. Lekker handig wanneer je de volgende volgeboekt bent met private shopping afspraken…

Zaterdag 20 maart

Zoals genoemd had ik dus de hele dag afspraken staan. Zo kwamen de twee winnaars van de Birthday Sale hun prijs uitzoeken en had ik verder nog andere shopafspraken. Nog nooit was ik zo blij dat ik een mondkapje moet dragen in de winkel, hahaha. Het was al met al toch echt een hele leuke en gezellige dag met enthousiaste mensen om mij heen, het beste medicijn tegen de pijn.

Dinsdag 23 maart

Vandaag heb ik iets gedaan, wat ik nog nooit eerder heb gedaan en waar ik nu echt niet meer zonder kan: ik heb mijn nagels laten doen. Mijn buurvrouw Erika heeft een eigen salon waar ze in eerste instantie alles betreffende wimpers en wenkbrauwen doet, maar daarnaast biedt ze ook haar nagelkunsten aan. En omdat ik jarig ben geweest heb ik een behandeling van haar gekregen. Het was zo leuk om dat een keertje te doen en mijn nagels en nagelriemen zijn nog nooit zo mooi geweest! Helemaal fijn dat de gel lak wel goed blijft zitten, want wanneer ik zelf mijn nagels lak is het er zo weer af of, nog erger, het is er zo half afgebrokkeld. Dus tja, nu kan ik niet meer zonder en ga ik dit zeker vaker doen.

 Zaterdag 27 maart

Vandaag was het een gezellige dag, want Lindsey kwam weer eens een dagje over vanuit Amsterdam. Dus veel kletsen en kleding passen met een hapje en drankje. Ook nog even de stories opnemen voor de verkoop op Instagram van die avond en zo vloog ook deze dag weer voorbij. Wel leuk, tijdens deze sale heb ik ook wat accessoires toegevoegd.

 Woensdag 31 maart

Het is alweer de laatste dag van de maand en wat voor dag! Want wat is het heerlijk weer zeg! Ik heb de laatste dagen even goed doorgewerkt en vandaag geen afspraken staan, dus ik neem het ervan, ik blijf lekker thuis. We wonen namelijk wel in Nederland en je weet dat zo’n mooie dag ook meteen de laatste voor een tijd kan zijn (wat ook zo is als ik de nieuwsberichten moet geloven, want natte sneeuw met Pasen?!). En daarnaast moet je soms je voordeel trekken uit een mindere goede situatie, in dit geval de winkel die gesloten is.

Ik had de dag daarvoor een andere fiets gekocht bij de kringloop, zodat ik niet steeds zo afhankelijk ben van de tram, en deze moest natuurlijk even goed ingereden worden. Dus nadat ik ons hele balkon had opgeruimd en schoongemaakt en de ramen had gelapt ben ik een stukje gaan fietsen langs de Rotte en de Berge Voor- en Achterplas. Het is zo’n mooi gebied, ik blijf me erover verbazen. Ik zag ook nog twee mannen suppen en ik kan niet wachten om zelf het water op te gaan. Ik had nog een behoorlijke lijst met dingen die ik moest doen voor de winkel of website, maar ik heb dat vrij snel aan de kant geschoven en heb enorm genoten van deze laatste dag van maart. Laat de zomer maar komen!

 Dit was het overzicht van hoe ik maart heb beleefd. Een drukke maand met wat pijntjes, maar vooral hele leuke en mooie dagen. Ik hoop dat april net zo, of nog beter wordt, ook voor jou!

Veel liefs,

Rosanne 

One thought on “Maandoverzicht – Maart 2021

 1. Leneke

  Lieve Rosie,
  Elke maand een prachtige inkijk van jouw leven in Rotterdam.
  Hardwerkende vrouw 👩🏻‍🦰 die met hard en ziel voor haar super gave vintage bedrijf gaat.
  Prachtige kleding en waanzinnige passende items.
  Ik ben trots op jou….😘😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check out similar topics

Related Posts