vintage winkel

We hebben een winkel!!

Jawel, je leest het goed! Er is de laatste maanden nogal wat veranderd bij Von Deux, we hebben namelijk een winkel geopend aan de Goudsesingel 69 in Rotterdam. Een echte Dream Come True, want ik droomde al een tijdje van een offline winkel naast de webshop. Een winkel waar ik alle vintage mooi uit kan hangen, mensen kan ontvangen en waar liefhebbers elkaar kunnen ontmoeten. Het is wel een behoorlijke carrièreswitch, van het lesgeven wat ik 16 (!) jaar heb gedaan, naar het runnen van mijn eigen winkel. Maar als je zoveel liefde hebt voor vintage hebt, dan is het eigenlijk best wel een logische stap.

De Goudsesingel had gewoon een vintage winkel nodig

We hebben een mooie plek in de straat, in het voormalige pand van chocolaterie Chocoholic, die naar een groter pand aan de overkant verhuisd is. En we zitten naast de beste Italiaan van de stad, namelijk Due Tonino. Zo leuk en gezellig met een restaurant naast ons! En het was ook heel handig tijdens de hongerige momenten toen we nog aan het klussen waren… Het was niet makkelijk om het pand te krijgen, want er waren meerdere gegadigden. Gelukkig heb ik de verhuurder weten te overtuigen dat de Goudsesingel toch echt een vintage winkel nodig had. De straat heeft veel mooie horeca en speciaalzaken en wij passen daar perfect tussen.

Maar is dat wel verstandig nu in deze tijd?

Ik heb inderdaad een tijdje getwijfeld of ik de stap in deze tijd van Corona aandurfde. Was het nou superstoer of oerdom om nu een winkel te openen? Ik wist het niet. Maar het pand was mij al toegezegd en de eigenaar snapte dat ik er toch even over na moest denken en gaf mij ook die tijd. Toen ik na een paar weken doorhad dat dit virus niet zomaar voorbij zou gaan en we ermee zouden moeten leren leven, heb ik besloten de sprong toch te wagen. Ik merk dat duurzaamheid een steeds belangrijkere rol krijgt in het leven van mensen en dat is een goede ontwikkeling. Wij dragen hier met deze winkel toch ook een steentje bij door ons hard te maken mooie kleding een tweede of derde kans te geven. En daarnaast had ik immers geen werk meer, dus heel veel te verliezen heb ik niet. Pascal zei al #bravenewworld. En je merkt het hier in Rotterdam, er staat bijna geen pand meer leeg, veel mensen zijn aan het ondernemen geslagen.

Heerlijk om eindelijk in Rotterdam te werken!

Ik werk nu dus eindelijk in de stad waar ik woon. De stad die mij zoveel inspiratie geeft, het mooie Rotterdam. Geen dagelijkse treinreizen meer naar Den Haag of Amsterdam, maar gewoon op de fiets en soms lopend naar mijn werk. Ik ben daar zo dankbaar voor! En het is bijzonder om deel uit te maken van het Rotterdamse dagelijkse leven. Veel mensen uit de buurt komen langs om een praatje te maken en om te kijken hoe de winkel geworden is, zo leuk! En eigenlijk zijn alle reacties positief.

      

Eindelijk kunnen die kluskleren weer uit

We hebben een kleine maand geklust en er moest aardig wat gebeuren. Het was een chocolaterie en er waren bijvoorbeeld geen paskamers en ook de etalage moest gebouwd worden. We hebben, op het schilderwerk na, alles zelf gedaan en wat was dat intensief en leuk! Iedere dag bezig om onze visie en droombeeld van een winkel waar te maken. We liepen wel tegen dingen aan hoor. Zo wilde ik graag dat de rekken zwevend zouden zijn, maar dat bleek niet mogelijk. De muren hier in Rotterdam zijn namelijk gevuld met puin van de resten van het bombardement tijdens de tweede wereldoorlog (is mij verteld). Dat betekent dat je eerst behoorlijk kracht moest zetten met de klopboor en er daarna bijna doorheen vloog en een gat 3x groter dan je aanvankelijk wilde overhield. En je kunt wel nagaan dat die muren dus helemaal niet stevig zijn en ze de rekken amper konden houden. Dus dan maar buizen op de grond, ook prima.

De toonbank is een ‘Counter of Fame’ geworden

Het leuke van werken met beperkingen is dat je er creatief van wordt. Zo wilde ik graag een vintage
toonbank, je weet wel, zo eentje van hout met heel veel glas. Dit kon ik niet zo snel vinden en anders had ik naar Limburg gemoeten en daar had ik dan weer geen tijd voor. Daarnaast wilde ik graag mijn liefde voor muziek ergens in de winkel terug laten komen in de vorm van foto’s of posters. Hoe wist ik nog niet, maar het moest wel ergens terugkomen omdat het zo’n belangrijk onderdeel van mijn leven is. Ik ben toen naar de kringloop gegaan en heb daar een oude, handgemaakte buffetkast gekocht en deze beplakt met uitgeprinte zwart-wit foto’s. Superleuk om te doen en het resultaat is erg mooi geworden vind ik.

    

Surprise surprise, we hebben de deadline niet gehaald

Het doel was om op zaterdag 6 juni open te gaan, maar we zagen al vrij snel dat dat niet zou lukken.

Die deadline leverde alleen maar stress op en dat helpt helemaal niet mee. Dus dan maar een weekje later, 13 juni. Dat werd alsnog heel hard werken en op de ochtend van de opening was ik nog druk met alles prijzen en straktrekken. Met wallen, haring en bier zijn we de dag goed doorgekomen samen met ons (schoon)zusje/vriendin Lindsey, die er altijd is op dit soort bijzondere momenten. ’s Avonds eten en een afzakkertje bij onze buren en we hebben toen teruggekeken op een hele mooie eerste dag Von Deux.

Of het nu wel helemaal af is? Welnee! Het is een beetje wanneer je verhuist: in de maanden na de verhuizing ga je met de details bezig en verander je dingen die toch niet de uitwerking hadden die je gehoopt had. Dit is precies hetzelfde, we moeten nog wat dingen veranderen en toevoegen om het helemaal naar onze zin te maken. We hebben de basis zwart-wit gehouden en de enige kleur die we hebben gebruikt is heel licht lila. Meer kleur wilde ik niet, want de kleding is al zo kleurrijk en druk met al die prints hangend naast elkaar. Ook wilde ik een contrast maken met het vintage en hebben we alles heel strak gehouden. Geen tierelantijnen dus, maar een rustige basis. We hadden in het midden van de winkel veel ruimte en daar hebben we blokken staan voor de accessoires. Deze zijn komen uit onze hometown Zwolle en zijn gemaakt door Tamar Tonnema. We zijn er heel erg blij mee.

Maar dat is nog niet alles …

Want we hebben ook een toffe lichtmuur met planten gemaakt, vooral leuk voor de donkere dagen straks in november en december. Er komen nog meer planten bij, planken voor boven de rekken en we krijgen nog een spiegelwand aan de zijkant van een van de paskamers. Maar dat neemt niet weg dat de winkel volhangt met de mooiste handpicked vintage! Iedere dag wordt er aangevuld met verse items, zodat je altijd wel iets leuks kunt vinden.

Dus kom gezellig langs en see for yourself!

Hoe vind je het geworden? Ben je al eens in de winkel geweest of heb je plannen langs te komen? Vertel het ons en laat een berichtje achter!

One thought on “We hebben een winkel!!

  1. Leneke fontijn

    Xxxxxxxx👏❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check out similar topics

Related Posts