vintage-rotterdam

Weekoverzicht, week 33

Wat was het deze week warm! De winkel was wel gewoon de hele dag open en we hebben er het beste van gemaakt. We hebben verkoeling gezocht aan de Maas en zaterdag heeft Pascal gedraaid in de winkel. En o ja, we hebben kleine merels. Lees je weer mee?

Maandag 10 augustus

Zo fijn dat ik nu op de maandagen vrij ben! Toen ik nog in het onderwijs werkte baalde ik op zondagavond al dat ik de volgende dag weer moest werken. En toen ik van de maandag naar de vrijdag ging beloofde ik mijzelf dan ook nooit meer op maandag te werken. Heerlijk!

Ik heb eerst een ventilator besteld, want die hitte houdt nog wel even aan en ik kan er niet goed tegen. Daarna opgeruimd en verder heel rustig aan gedaan. ’s Avonds vierde Ercan zijn 40ste verjaardag in Rodin. Het was zo’n perfecte, zwoele avond met leuke mensen en koude drankjes. Thuis nog een afzakkertje met Pascal genomen en daarna met ventilator aan naar bed.

Gezelligheid op het terras van Rodin, maar wel met een afstandje…

Dinsdag 11 augustus

Blij dat mijn vrienden mij zo trouw blijven bezoeken, want Phien kwam weer gezellig langs. Ze moest voor werk in Rotterdam zijn en nog wel bij onze winkel om de hoek. In mijn vorige weekoverzicht vertelde ik dat ze een jurk zocht voor een bruiloft. Casual chic was de dresscode en ze heeft een mooie Carrie-achtige jurk kunnen vinden bij ons. Daar moesten natuurlijk ook nog oorbellen bij. Dus hup alle bakken met sieraden opengetrokken en het perfecte paar voor bij de jurk zat erbij. Het zijn lange oorbellen met strass steentjes in een warme oranje kleur geworden.

Mooie Phien in haar vintage jurk en oorbellen van Von Deux

Woensdag 12 augustus

Het was druk in de winkel en dat verbaasde mij wel met deze warmte. Een prettige verrassing dus! Ik ben vooral druk geweest met het uitzoeken en schoonmaken van de sieraden. Steentjes die missen worden aangevuld en alles wordt zorgvuldig gecontroleerd op gebreken. Ik ben altijd zo benieuwd wanneer er een nieuwe lading vintage sieraden binnenkomt. Geen een stuk is hetzelfde en sommige hebben zulke mooie of soms grappige details. ’s Avonds kwam Pascal mij ophalen en zijn we verkoeling gaan zoeken aan de Maas bij Palmboompjes.

vintage-rotterdam
Hoe cheezy is deze foto!! I know, maar ik ben zo blij in deze mooie stad te wonen!

Donderdag 13 augustus

Was het woensdag nog een drukke dag, donderdag was het daar toch echt te warm voor. Het was erg rustig en vooral heel erg warm. Ik heb rustig aangedaan, want ik trek die hitte slecht en ben vooral bezig geweest op de laptop onder het luide getjilp van de vogels bij de buren. Ze hebben namelijk een nestje kleine merels in hun jasmijn en deze zijn half uitgevlogen. Dat wil zeggen; ze zitten niet meer in het nest, maar hangen een beetje rond in de struik. Erg schattig om die dikkerds te zien zitten, maar ze maken er wel een zooitje van. Gaan we volgende week allemaal opruimen, voordat onze buren weer terug zijn van vakantie.

merels-op-de-goudsesingel
Even kijken hoe het met de merels van de buren gaat. Hopelijk redden ze het allemaal.

Vrijdag 14 augustus

Vandaag was het weer een warme en rustige dag in de winkel. Ben een plan aan het maken voor de komende tijd qua social media en heb daar wat informatie over opgezocht en me ingelezen. Daarna een plan opgesteld en nu zien of ik mij daaraan kan houden. Ook heb ik de collectie sjaaltjes aangevuld met mooie, kleurige prints. Ik draag zelf graag sjaaltjes in mijn haar, want het is niet alleen handig en staat leuk, maar het geeft ook kleur aan je gezicht. En het is handig voor wanneer je eigenlijk al weken geleden je uitgroei had moeten bijwerken, maar nog steeds niet hebt gedaan.

kleurijke-vintage
De collectie is erg kleurrijk, precies waar ik van hou!
vintage-sjaaltjes
Kijk nou wat een mooie print en kleurenmix dit sjaaltje heeft!

Zaterdag 15 augustus

Het is alweer bijna weekend! En na deze warme en slome week kijk ik daar heel erg naar uit. Pascal kwam draaien in de winkel en daar ben ik altijd heel erg blij om. Het is gezellig met hem erbij en ik hou van goede muziek. Hij neemt de set ook altijd op en deze voeg ik dan toe aan mijn playlist voor de winkel. We hadden hapjes en drankjes meegenomen en aan het einde van de dag kwamen er vrienden langs om gezellig te borrelen. Een prima afsluiting van de week.

candela-bij-von-deux
Callie in zijn natuurlijke habitat šŸ™‚
Gezellig even een drankje doen na sluitingstijd.
Nog eentje dan en dan naar huis..

Zondag 16 augustus

Heerlijk zo’n vrije dag, maar er moest thuis van alles gedaan worden in en om huis. Zo had ik zaterdag een grote bloempot gekocht bij de kringloop en deze wilde ik zwart hebben. Een makkelijk klusje zo op deze benauwde zondag. Het droogde dan ook snel met 30 graden, toch een voordeel..

Met zwart steekt het groen van de planten altijd zo mooi af.
Het eindresultaat. De foto is een beetje donker, maar neem maar van mij aan dat het mooi is geworden.
Arie mag deze week natuurlijk niet ontbreken..

En de week is weer voorbij. Ik ben benieuwd wat komende week zal brengen, je leest het volgende week allemaal!

Liefs,

Rosanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check out similar topics

Related Posts