Weekoverzicht, week 36

Het was weer een drukke week met veel fijne mensen om mij heen. Zo waren we maandag bij mijn schoonmoeder en mijn moeder op bezoek en kregen we vrijdag bezoek van vrienden van Terschelling. Ook ben ik op de mooiste en fijnste plek ooit geweest en weet ik nu hoe het is om in de winkel te staan met een kater (de eerste en zeker de laatste keer…). Lees je weer mee?

Maandag 31 augustus

Vandaag zijn Pascal en ik op bezoek geweest bij mijn moeder in Dalfsen. Ze had wat klusjes voor Pascal liggen en nog wat spullen voor ons verzameld om mee te nemen. Het is altijd fijn om bij haar te zijn en de omgeving is een verademing wanneer je de hele dag in de stad bent. Eerst hadden we een tussenstop in Zwolle in de Sally O’Briens om wat op te halen en daar hebben we gezellig een bakkie gedaan met de moeder van Pascal. Ook altijd zo gezellig! Wij vinden het altijd fijn om thuis te komen in Zwolle en Dalfsen. Mijn moeder woont op een omgebouwde boerderij die zij en mijn vader gekocht hebben toen ik 17 was (heeeeel lang geleden). Later hebben ze deze helemaal verbouwd. Ik heb er zelfs nog tot mijn 19e gewoond, maar ik ben een echte stadse en ben daarna alweer snel terug gegaan naar de megastad Zwolle šŸ˜‰

Mijn moeder en onze familie zijn de laatste maanden stuk bezig om de spullen van mijn vader te sorteren/op te ruimen. Mijn vader was installateur, loodgieter, elektricien … noem het maar en hij kon het. Vlak voor hij stierf zei hij nog dat hij allround was en dat was ook zo. Toen ik in Rotterdam een loodgieter nodig had, was dat een moeilijk telefoontje, want normaal gesproken belde ik mijn vader. En toen het water langs de muren stroomde in onze kelder en ik een loodgieter belde, zei hij doodleuk ‘volgende week dinsdag heb ik tijd’. Dat was dus een volle week wachten. Iets wat totaal vreemd was, want mijn vader sprong dan meteen in zijn bus en liet nooit iemand in de kou staan. Maar goed, ik dwaal af… We liepen over de deel, het gedeelte waar de vroegere bewoners hun koeien hadden staan en wat nu een groot magazijn en werkplaats was. Ik vond in een lade nog de eerste mobiel van mijn vader en deze zag er behoorlijk iets anders uit dan mijn iPhone 7…

Nadat de klusjes gedaan waren en de kippenpoten opgegeten, was het tijd om weer naar Rotterdam te gaan. Ik vind het dan altijd moeilijk om weer weg te gaan, want het is er zo mooi groen en zo heerlijk rustig. Een enorm contrast met deze levendige stad, maar dat is misschien juist wel leuk.

In de Sally O’Briens Zwolle. Onze familie steunt ons altijd en hangt onze visitekaartjes zelfs in de kroeg!
vintage-mobiel
Zoek de verschillen…
Ik vond dit schriftje nog tussen mijn spullen. Was vroeger een groot fan van Madonna.
De klusjesman geniet ook van het mooie uitzicht tijdens zijn rookpauze.
Wat een uitzicht! Mijn vader noemde het altijd een ‘levend schilderij’.

Dinsdag 1 september

Jeetje, het is alweer september! Een van mijn lievelingsmaanden, want het is een soort van verse start. Ik kom uit het onderwijs en dan is september het begin van een nieuw jaar, vol met nieuwe kansen. Dat blijft toch een beetje in je.

Eerst moest ik naar de markt voor de nodige boodschappen. De lunch bestaat deze week gewoon uit brood, kaas, tomaat en komkommer. Ook moesten er weer verse bloemen komen voor in de winkel en planten voor in de bakken buiten. Het is een mooi herfstbak geworden met heide en rietachtige planten. s’ Middags kwam Ercan nog even gezellig langs en Callie was er ook, dus het was weer een goed einde van de dag.

Mooie herfstkleuren
vintage-herfst
Verse bloemen in de winkel

Woensdag 2 september

Wat was het vandaag lekker weer! Hopelijk komen er meer van deze dagen deze maand, want dat kunnen we wel gebruiken. Het was een lekker dagje in de winkel. De toeristen zijn af aan het nemen, maar gelukkig komen de mensen uit de buurt trouw langs.

Toen ik ’s avonds naar huis fietste zag ik opeens een schildpad aan de Noordsingel. Hij zat op het oude nest van een meetkoet te zonnen en ik had er eigenlijk nog nooit een in het wild gezien. Ik moest dus echt even de fiets aan de kant zetten en een foto maken. Pascal denkt dat het een afgedankt huisdier is geweest die ze in het water hebben gezet.

Wildlife midden in Rotterdam šŸ™‚

Donderdag 3 september

Pffff, het was qua klanten een taaie dag vandaag. Het was ook slecht weer met eerst behoorlijk wat regen en wind. Ik had de deur dichtgehouden ivm de wind, er waait altijd zo’n zooi naar binnen. Het rek stond buiten, het klapbord, de bloembakken en ons bankje. Ik had een briefje op de deur geplakt dat wij open waren, maar toch blijkt het een drempel te zijn wanneer de deur gesloten is. Interessant om te zien. Wel jammer, want het is qua verkeerslawaai een stuk rustiger met de deur gesloten.

#SecondHandSeptember

oxfam-second-hand-september

Om mijzelf toch nuttig te maken heb ik wat stories gemaakt op Instagram over #SecondHandSeptember. Dit is een initiatief van Oxfam Novib en zij daagt iedereen uit om in de maand september geen nieuwe kleding te kopen. Het kopen van vintage- en tweedehandskleding wordt aangemoedigd, net als het winkelen in je eigen kast, kledingswaps met vrienden en het gewoon niets kopen. Het is eigenlijk een initiatief van de Britse tak van Oxfam, maar het wordt in meerdere landen overgenomen, net als in Nederland. Wist je dat bij het maken van Ć©Ć©n spijkerbroek en Ć©Ć©n t-shirt zoveel water gebruikt wordt, dat het jou dertien jaar zou kosten om dit allemaal op te drinken? En dat deze kleding wordt geproduceerd in landen waar de mensen zelf geen schoon drinkwater hebben? En dit alles om ons van nog meer nieuwe kleding te voorzien, wat wij waarschijnlijk niet eens nodig hebben (hoeveel spijkerbroeken heeft de Nederlander gemiddeld?). Ik wil hier niet meer aan meedoen en met mij groeit deze groep mensen gelukkig steeds meer.

’s Avonds ben ik op bezoek geweest in het atelier van onze overbuurvrouw IƱiy. Zij is modeontwerpster en maakt erg mooie, tijdloze stukken. Ze ontwerpt voor verschillende bekende Rotterdamse ontwerpers, waaronder Susan Bijl. Omdat ik wel eens bij haar thuis ben geweest (ze heeft een heel mooi huis), had ik hoge verwachtingen van haar atelier, maar ik was alsnog zo onder de indruk! Het is denk ik de mooiste en fijnste ruimte waar ik ooit geweest ben. IndustriĆ«le machines, een wand met mooie stoffen, patronen die geordend aan het plafond hangen, planten en alles natuurlijk heel netjes ingericht met een rustige uitstraling. Omdat het toch wel haar heiligdom is en ze er niet vaak mensen uitnodigt, heb ik niet gevraagd of ik foto’s mocht maken. Het zou een beetje voelen als schending van haar privacy en dat wilde ik niet. Maar neem maar van mij aan dat het een prachtige werkplek is.

Vrijdag 4 september 

Gelukkig, het was een betere dag dan donderdag! Dat kon ook bijna niet anders, maar het was fijn om kopende klanten in de winkel te hebben. Ik ben overdag bezig geweest met fotograferen voor de webshop en ben toch wel een tijdje bezig geweest met het omzomen (met de hand) van twee gordijnen. Deze hangen nu mooi bij de paskamers en houden de keuken buiten het zicht. Veel beter zo!

Aan het einde van de middag kreeg ik bezoek van zus /vriendin Magriet en haar man Cornee van Terschelling. Cornee is kapitein en was weer terug van een maand werken bij de Shetland Eilanden. Margriet haalt hem dan wel eens op uit Rotterdam en deze keer was het meteen een mooie gelegenheid om de winkel te bekijken. Ik keek heel erg uit naar hun bezoek, want het is met die twee altijd heel gezellig (en dat heb ik de volgende dag gemerkt …).Natuurlijk moest er gegeten worden en waar dan beter dan bij onze fijne buren van Due Tonino. Top eten en een top service, beter wordt het niet. De prosecco smaakte heerlijk, de limoncello nog beter en de wijn (die rijkelijk vloeide) maakte het feestje af. Ergens in de late uurtjes (hoe laat zeg ik niet, want m’n moeder leest mee, hahaha) werd het toch tijd om afscheid te nemen van elkaar. Hopelijk zien we elkaar snel weer.

Gezelligheid bij Due Tonino
‘Nog eentje dan!’ Kijk, hier had ik gewoon braaf naar huis moeten gaan…

Zaterdag 5 september

Waar Margriet blijkbaar als een dartel veulen de dag door huppelde en nergens last van had, heb ik mijzelf de dag echt door moeten slepen en mijzelf daarbij meerdere keren vervloekt. Maar ’s avonds een vrouw, ’s ochtends een vrouw! En we hebben een bedrijf nu, dus niet zeuren, maar gewoon aan het werk. Gelukkig was het een hele goede dag, de beste sinds de opening, dus dat verlichtte toch een beetje de pijn. Er kwamen ook hele verschillende mensen in de winkel en de gesprekken met hen gaf mij weer energie. Een mooie kimono ging mee met een nog mooiere vrouw. Een moeder en dochter gingen allebei naar huis met een paillettentop, want, zo gaven zij aan, ‘die hoef je niet alleen met de kerst te dragen’. Love It! En zo waren er nog veel leuke, vrolijke mensen. Toch kan ik niet ontkennen dat ik stiekem wel heel blij was toen het 18:00 was en ik lekker naar huis kon. Meteen onder de douche en in m’n speelpakkie (is een joggingbroek met fleecetrui van m’n vader hoor, niets vulgairs) op de bank bijkomen van het weekend.

Heb nog wel even een ochtendwandeling over de markt gemaakt

Zondag 6 september

Je raadt het waarschijnlijk al… zondag = rustdag en heb heerlijk bijgetankt. Wel wat wasjes gedaan, maar zeker ook een middagdutje. Middagdutjes zijn de beste, heerlijk!

new-vintage-collectie
De nieuwe aanwinst is gewassen en klaar om in de winkel gehangen te worden.

Wat ik de komende week ga doen? Ik heb geen bijzondere plannen, maar je weet nooit wat de week brengt in de winkel. Hopelijk veel goeds, want ik heb er wel weer zin in.

Tot volgende week?

Liefs,
Rosanne

2 thoughts on “Weekoverzicht, week 36

  1. Leneke fontijn

    Thanks voor weer jouw bijzondere week met ons te delen!!
    En wat een waanzinnige mooie winkel heb je met mooie items en uiteraard de beste vintage items.
    Trots op jullieā¤ļøā¤ļø

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check out similar topics

Related Posts