vintage-shopping

Weekoverzicht, week 37

Deze week keek ik een hele interessante documentaire, was ik aan het stoeien (stuntelen) met productfotografie, kreeg ik een prachtige ketting cadeau en kreeg ik bezoek van een oud-studenten en familie. Lees je weer gezellig mee?

Maandag 7 september

Ook al was het vandaag mijn vrije dag, toch ben ik al op tijd naar de winkel gegaan om nog wat werk te verzetten. Er moest gestoft en gedweild worden en ook moesten er weer nieuwe vintage items verhuisd worden van het magazijn naar de winkel. Toch stiekem wel fijn om lekker bezig te zijn in de winkel met de deur op slot. Muziek kan net wat harder en ik had nu ook de kans om wat foto’s te maken voor het blog over de broches (die ik al lang af had moeten hebben).

’s Avonds hebben we de documentaire ‘Mucho, Mucho Amor: The Legend of Walter Mercado’ gekeken. Er werd een heel mooi portret gegeven van Walter, een hele bekende astroloog uit Puerto Rico, die met zijn mooie karakter en heerlijke, uitbundige stijl de hele wereld veroverde in de jaren ’90. Vooral zijn kledingstijl en sieraden vallen op en ik zat dan ook echt te genieten van alle overdaad. Minimalisme was niet echt een woord dat in zijn woordenboek voorkwam (in die van mij trouwens ook niet). Heb je ‘m nog niet gezien en hou je wel van een beetje extravagante types, dan is het zeker een aanrader!

Go Big Or Go Home was bij hem wel van toepassing qua sieraden. Hij had zo’n grote, jaloersmakende collectie!
Hij had een hele verzameling capes en sommige ontworpen door de grote ontwerpers.

Dinsdag 8 september

Hoera, het is weer dinsdag, dus we mogen weer lekker winkeltje spelen. Maar eerst natuurlijk naar de markt om de lunch voor de hele week te halen. Deze week staat er grapefruit met avocado en feta op het menu. En dan feta uit pot met kruiden en olie. Ik dacht ‘deze combinatie moet wel lekker zijn’ en ik had gelukkig gelijk.

De lunch voor deze week, grapefruit, avocado en feta. Een aanrader!

Het was vandaag niet heel druk in de winkel en dat gaf mij de kans om een beetje te experimenteren met fotografie. Ik ben daar al een hele tijd mee bezig en het gaat al een stukje beter. De productfotografie voor de webshop kost per item zoveel tijd, dat als je de uren zou rekenen ik geen winst, maar dikke verlies zou maken, ook wanneer ik het item verkoop. Vandaar dat alles een beetje stil ligt online; ik ben een manier aan het zoeken waarbij de foto’s er nog steeds erg goed uitzien, maar dat het niet meer zoveel tijd kost. De webshop loopt best goed en er moet dus nodig aangevuld worden. Ik wil de foto’s graag in de winkel schieten, zodat het mij thuis geen tijd kost. We gaan het zien, maar ik denk dat ik er wel uit kom.

vintage-fotografie
Zwaar aan het experimenteren qua fotografie. Minder mooi, maar zoveel sneller!

Woensdag 9 september 

Zo, wat een drukke en leuke dag! En weer heel internationaal. Zo had ik in de ochtend een meisje in de winkel die net geëmigreerd was vanuit Zuid-Afrika. We hebben een leuk gesprek gehad en ze liet me wat foto’s zien van haar woonplaats Kaapstad, wat is het daar mooi zeg! ’s Middags had ik een klant uit IJsland die hier ook net woont en viool studeert aan Codarts. En ook de rest van de dag was het druk en vooral heel gezellig met alle vintage-liefhebers. Ik leer de terugkerende klanten ook steeds beter kennen qua persoon en kledingstijl. Leuk en vooral handig, want zo kan ik kan ik hen beter helpen en adviseren (mocht dat nodig zijn).

Het was erg druk in de winkel vandaag, dus dan maar een foto van onze mooie herfstbak.

Donderdag 10 september

Hmmmm, vandaag was het wel erg rustig zeg. En het was niet eens slecht weer, er is soms echt geen pijl op de trekken. Wel een hele leuk gesprek gehad met een lieve en kwieke dame van 86. Ze zocht vooral bloesjes met een opstaand boordje, ook mijn lievelings. Gelukkig kon ze slagen en ik denk dat ik gaan nog wel vaker ga zien.

’s Middags kreeg ik bezoek van Ladan. Zij is een vriendin van onze vriend Ercan en zij is bezig een sieradenlijn op te zetten. Ze had een tijdje terug een van haar zelfgemaakte kettingen om en ik vond ‘m zo mooi dat ik haar toen gevraagd heb er eentje voor mij te maken in messing. Vandaag kwam ze ‘m brengen en oh wat is de ketting mooi geworden! Ik ben er dan ook zo blij mee en dankbaar voor, want het was ook nog eens een cadeautje van haar. Zo bijzonder en lief, want zo lang kennen we elkaar nog niet.

De ketting ontworpen door Ladan. Ik vind ‘m prachtig!

Vrijdag 11 september

Gelukkig, vandaag was het weer een stuk drukker in de winkel! Ik was er al op tijd om te fotograferen, te stofzuigen en te dweilen. Ik probeer iedere dag rond 08:00 in de winkel te zijn, zodat ik ook wat werk kan doen waar concentratie voor nodig is (dat lukt dus niet wanneer de winkel open is) zoals schrijven.

Ik heb wel twee keer mijn eigen regel gebroken. Ik zet bij het bordje voor de paspoppen altijd wanneer de etalage veranderd wordt en dat vanaf die datum de kledingstukken in de winkel hangen. Kortom, ik ga het er niet eerder afhalen. Nu heb ik drie poppen staan en ik probeer ze altijd in dezelfde stijl of kleur te stylen. Soms is dat wat lastig en ik was dan ook niet echt tevreden over één pop deze week. Maar juist van deze heb ik toch meteen twee items verkocht en deze er dus wel afgehaald. Ik kan blijkbaar niet goed nee zeggen op dit gebied. Nou ja, regels zijn er immers om gebroken te worden, toch?

’s Middags kwamen schoonzusje Charlaine (Sjappie) en zwager Sven nog even gezellig langs. Ze waren een paar dagen ertussenuit geweest in de omgeving van Dordrecht en op de terugreis naar Haarlem deden ze nog even de winkel aan, want Sven had was al een tijdje niet meer in Rotterdam geweest. We hebben even gezellig buiten gezeten en een bakkie gedaan. Stom, we hebben helemaal geen foto gemaakt! Dat doen we zeker wel de volgende keer.

vintage-inspiratie
Ik was vandaag zo geïnspireerd door deze foto. Echt een mooie combinatie..

Zaterdag 12 september

Jeetje, wat gaat de week weer snel zeg. Alleen vandaag nog en dan is alweer weekend. Het is toch vreemd dat toen ik drie dagen per week in het onderwijs werkte er geen einde aan de week leek te komen en nu, met vijf dagen in de week werken in de winkel, de tijd voorbij vliegt. Maar dat is een goed teken lijkt mij.

Ik had vrijdag een mini-fotostudio besteld en een ringlight en vandaag kwamen die binnen. Ik heb ze gekocht om in de winkel ook wat aan mijn productfotografie te werken. Ik snap toch niet helemaal dat hoe fel het licht ook is en hoe wit de ondergrond, het er op de foto toch donker uitkomt. Ik zal wel iets niet goed doen als nitwit en moet mij toch eens echt goed in verdiepen, want nu moet ik de foto’s dus altijd nabewerken met een ander programma zoals Lightroom of Snapseed.

De foto genomen met volop licht vanuit twee bronnen.
vintage-fotografie
En na de nabewerking met Snapseed. Iets teveel licht, maar wel beter dan zonder nabewerking vind ik zelf.

Zo leuk, mijn oud-student Jade kwam langs met een vriend van haar. Ze wilde al een tijdje naar Rotterdam om de winkel te bezoeken en vandaag verraste ze mij door haar komst. Natuurlijk was het weer leuk om haar te zien en om te zien dat het goed met haar gaat. Ze nam zelfs nog een mooi jasje, een top en een blouse mee naar huis.

vintage-shopping
Altijd leuk om oud-studenten weer eens te zien, vooral Jade!

Zondag 13 september

Waar ik de laatste zondag vooral lamlendig de dag op de bank doorbracht, had ik deze zondag een enorme schoonmaakdrang. Nou ja, noem het maar woede. Om 08:00 was ik al in de kleren en make-up en klaar om aan de slag te gaan. Fijn wanneer dit zo af en toe eens de kop opdoet, want het huis had het wel nodig. Vooral de was is altijd een hele klus, hoe doen ouders dat met kinderen? Groot respect voor hen!

Maar, er moest natuurlijk ook genoten worden van het mooie weer op ons balkon. Biertje erbij, Arie erbij (Jim lag binnen) en een beetje bijkomen van de week.

Het is zondag, dus er weer tijd om lekkere Shakshuka te maken.
Samen chillen met Arie …

Hopelijk heb jij ook een goede week gehad en kun je de komende week genieten van de Indian Summer, heerlijk!

Lees je volgende week weer mee?

Liefs,

Rosanne

One thought on “Weekoverzicht, week 37

  1. Phien

    Super leuk dat de guapa Jade kwam! Zo bijzonder dat studenten hun docenten buiten en na hun schooltijd nog opzoeken. Als een boomerang 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check out similar topics

Related Posts