vintage-bruidsjurk

Weekoverzicht, week 38

Dit was een week van uitersten. De week begon goed met het vieren van onze trouwdag, maar eindigde erg somber met de sterfdag van mijn vader. Daartussen was het weer een gezellige week met wederom een bezoekje van een oud-leerling en een etentje met Phien en Ercan bij onze buren. O ja, we zijn nu serieus bezig met het vullen van de rekken met de herfstcollectie. Lees je weer mee?

Maandag 14 september

Het was vandaag een bijzondere dag, want het was onze trouwdag! Vier jaar geleden zeiden Pascal en ik elkaar het Ja-woord en het was, heel cliché, de mooiste dag uit mijn leven (tot nu toe). We hadden toen op mooi weer gehoopt, maar het was me toch een potje heet! 34 graden! En vandaag was het ook weer zulk prachtig weer, dus daar konden we mooi van genieten. Voor Insta heb ik voor vandaag een foto gemaakt van mijzelf in een vintage bruidsjurk, ik geloof dat deze uit de jaren ’60 komt.

vintage-bruidsjurk
De vintage bruidsjurk. Hij paste perfect en is zo mooi!
Onze bruiloft, 14 september 2016

Maar eerst moest er gewerkt worden en was ik een groot deel van de dag in de winkel te vinden. Er lagen nog klusjes op mij te wachten en daar had ik nu mooi de tijd voor. Weer heb ik mij bezig gehouden met fotografie en heb ik een tutorial opgenomen over het stylen van oversized blouses. Daarna ben ik even de stad in geweest, want ik moest even naar de Bijenkorf en ik wilde zien hoe de nieuwe kringloopwinkel (de Piekfijn is veranderd naar Het Goed) was geworden. Behoorlijk teleurstellend kan ik zeggen. Waar de Piekfijn altijd lekker rommelig was en echt vol stond met spullen, was het nu strak ingericht en was er weinig aanbod. Misschien verandert dit nog, ik hoop het…

‘Kromme Poten’

Op De Binnenrotte, waar de markt altijd is, zag ik de twee kunstwerken waar ik al veel over gehoord had. Het zijn beelden van 7,5 meter van ‘dansende voeten’ en zo heten ze dan ook. Maar Rotterdam zou Rotterdam niet zijn om het een bijnaam te geven en ze worden dan nu ook wel ‘ de Kromme Poten’ genoemd. Ik vind er zelf weinig aan moet ik zeggen. Zonde van al dat geld, dat hadden ze beter aan Diergaarde Blijdorp kunnen besteden.

Een van de ‘Kromme Poten’

Om 16:00 kwam Pascal mij ophalen, hebben we boodschappen gedaan en hebben we thuis onze Weber aangeslingerd. Op onze bruiloft hadden we een bbq op de Vessel11 en we hadden zin om vandaag weer te bbq’en. Pascal had zijn, inmiddels fameuze, chimichurri-saus gemaakt en ik cacik (turkse tzatziki) en een salade. Het werd geen lange avond, maar het was wel heel gezellig samen.

Alles staat klaar voor de bbq!

Dinsdag 15 september

Wat een mooi weer vandaag! Ik ben dan ook na het werk na de Maas gefietst en heb daar een tijdje in het gras gezeten met een drankje. Het was behoorlijk druk, zowel bij Palmboompjes als bij de strook groen daarnaast. Vele hadden gebruik gemaakt van Uber Eat en zaten gezellig met vrienden eten genieten van het uitzicht en het weer. Ik was natuurlijk weer eens niet goed voorbereid en had geen kleedje mee en geen eten. Maar ik had wel een lekker biertje meegenomen en meer had ik ook eigenlijk niet nodig.

Rotterdam op z’n mooist.

Woensdag 16 september

Vandaag was het weer een drukke dag zeg, ik weet niet wat dat is met die woensdagen. Ik denk dat veel mensen dan vrij zijn en toch even de stad ingaan. Veel mooie items gingen mee met hun nieuwe eigenaren en aan het einde van de dag kreeg ik weer bezoek van een oud-leerling. Deze keer was het Sterre en haar moeder. Ik ben twee jaar met veel plezier haar studieloopbaanbegeleider geweest en ze wilde graag langskomen om even gedag te zeggen. Super! Phien kwam ook nog langs, ze had een stagebezoek in de buurt en wilde nog even shoppen. Gelukkig had ik net wat mooie leren shorts in haar maat en die heeft ze dan ook meegenomen, samen met nog een leren rokje en een top met hysterische mouwen. Kan ze er weer even tegenaan.

vintage-outfit
Mooie Phien in haar nieuwe vintage outfit.

Aan het einde van de middag kwam Pascal mij ophalen en hebben we nog een tijdje samen buiten gezeten. Henk van de vintage winkel Hedrikus kwam met zijn man en een vriend eten op het terras van Due Tonino en dus kon ik hem meteen alle veranderingen in de winkel laten zien. Henk heeft begin augustus zijn nieuwe winkel geopend aan de Pannekoekstraat, ik heb daarover geschreven in weekoverzicht 31. Het is supermooi en strak ingericht en de rekken hangen vol met prachtige designeritems.

Donderdag 17 september

Vanochtend even een kleine fotosessie gedaan voor Insta en ik ben me wat gaan verdiepen in videobewerking. Ik had maandag die video gemaakt over  oversized blouses en deze moest nog even bewerkt worden. Tijdens het bewerken kwam ik er wel achter dan ik toch niet helemaal tevreden ben over het eindresultaat en dat ik ‘m toch maar opnieuw ga opnemen. Verder weer bijzondere gesprekken gehad met klanten over zeer uiteenlopende onderwerpen, altijd zo leuk! Ik ben nu wel echt bezig met het inhangen van de herfstcollectie. Gelukkig had ik nog een aantal items in mijn opslag thuis liggen. Allemaal al gewassen en dus kunnen deze zo de winkel in. Vooral jasjes, wollen broeken en vesten komen er nu al in te hangen en de zomercollectie gaat of op het 5 euro-rek buiten, of de opslag in voor volgend jaar.

vintage-wol
We hebben weer veel wollen jasjes in onze collectie en deze blijven we het hele seizoen aanvullen.

Vrijdag 18 september

Heerlijk, het is weer vrijdag en ik had er extra veel zin in, want ik zou ’s avonds met Phien en Ercan gaan eten bij Due Tonino. De dag ben ik prima doorgekomen met weer fijne bezoekers in de winkel, maar ik was erg blij toen het 18:30 was en we aan tafel konden. Het was zo gezellig! Maar het probleem is dat wij het soms iets te gezellig hebben (de filter valt dan weg) en dat kan wel wanneer we thuis bij elkaar aan het eten zijn, maar in een restaurant heb je toch te maken met andere gasten. Nou ja, ik geloof niet dat anderen last van ons hadden. Het eten en de service waren trouwens weer optimaal, echt een aanrader!

Zaterdag 19 september

’s Ochtends toch maar de markt overgeslagen, zodat ik iets langer kon blijven liggen. Het was verder niet een hele spectaculaire dag in de winkel, het liep gewoon lekker door en ik kon tussendoor ook wat aan mijn website werken.

vintage-broche
Deze broche is binnenkort te koop via onze webshop.

Zondag 20 september

20 september is een lastige datum, want het is de sterfdag van mijn vader. Twee jaar is hij alweer uit ons leven, zo vreselijk jammer en een enorm gemis. Een moeilijke dag dus en de beste manier voor mij om deze door te komen was de natuur opzoeken. Ik heb dan ook de trein gepakt en ben naar Scheveningen gegaan. Lekker aan zee gewandeld in het heerlijke nazomerweer.

Mijn eerste dagje strand van het jaar en gelukkig met heerlijk weer.

Dit was weer een weekoverzicht. Ik hoop dat jij ook een leuke week hebt gehad en een beetje van het weer hebt kunnen genieten.

Liefs,

Rosanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check out similar topics

Related Posts