von-deux-design

Weekoverzicht, week 39

Zo balen, terwijl ik de laatste foto upload voordat ik mijn blog online kan zetten valt Internet uit en verdwijnt al mijn werk opeens. Nu kan ik deze week laten zitten, maar ik wil er toch wat over vertellen. Hier dus een samenvatting van week 40, waarin ik maandag en dinsdag bezoek kreeg van Sebas en donderdag van Lindsey. Lees vooral mee!

Maandag 21 september

Vandaag ben ik voor het eerst sinds een half jaar (begin COVID) weer eens naar Amsterdam afgereisd. Het zou heel erg mooi weer worden en dus waren de omstandigheden perfect om weer eens naar de Noordermarkt te gaan. Deze is altijd op maandagochtend en toevallig ben ik dan vrij. Op tijd dus de trein gepakt, het is eigenlijk maar een klein stukje naar onze hoofdstad. De bedoeling was eigenlijk om naast de Noordermarkt ook naar mijn andere favoriet het Waterlooplein te gaan. Dit is er uiteindelijk niet van gekomen, want na de Noordermarkt was ik meer dan verzadigd.

Onze hoofdstad lag er mooi bij maandag!
Een van mijn favoriete plekken in Amsterdam, de Noordermarkt.

Ik was ’s middags alweer op tijd thuis om nog wat wasjes te draaien en sieraden te fotograferen. Daarna naar de winkel, want Sebas is in town! Hij heeft een heel druk seizoen gedraaid in zijn winkel in Middelburg en wilde even een andere omgeving. Dan boekt hij meestal een hotelletje in de stad en natuurlijk spreken wij dan af. We hebben heerlijk gegeten bij Spirit en zijn daarna weer op tijd naar huis gegaan. Morgen zien we elkaar weer, leuk!

Dinsdag 22 september

Het is een nieuwe week, dus ben ik altijd wel een tijdje zoet met de nieuwe items strijken en inhangen. Nu doe ik dat zo ongeveer iedere dag, maar op dinsdag is het altijd net wat meer. ’s Middags kwam Sebas weer gezellig langs. We hebben altijd wel wat te bespreken en het is leuk hoe groot de verschillen zijn tussen Middelburg en Rotterdam, zowel qua soorten klanten, als wat wel verkoopt en wat absoluut niet. Zo stuurt hij mij regelmatig een doos vintage op wat hij dan al een tijdje in de winkel heeft hangen en wat niemand koopt. Na een tijdje is hij het dan zo zat, dat hij dan alles naar mij stuurt. En vaak verkoop ik het hier dan weer heel snel. We hebben op het bankje voor de winkel een lekker broodje gegeten van onze buren van La Mozza en daarna is Sebas weer naar huis gegaan. Ik hoop snel bij hem langs te kunnen komen!

sebastiaan-den-herder
Natuurlijk moest er ook een selfie gemaakt worden.

Woensdag 23 september

Vandaag is er niet veel spannends gebeurd wat ik hier kan delen met jullie. Wat ik wel kan delen is mijn outfit, want dat was wel de beste van de hele week al zeg ik het zelf (ik weet het, ik ben weinig bescheiden..).

von-deux-design
Outfit van de dag. De broek heb ik een aantal jaar geleden zelf gemaakt.

Donderdag 24 september

Een langverwachte dag, want Lindsey komt weer een dagje naar Rotterdam!! Zo leuk en we keken er samen ook erg naar uit. Voor diegene die Lindsey nog niet kennen: ze is het zusje van Pascal, wat haar weer mijn schoonzusje maakt. Maar ze is veel meer dan dat, ik zeg dan ook liever dan ze een van mijn beste vriendinnen is. Ook al schelen we 12 jaar, we doen zoveel samen! Zo zijn we ontelbare keren samen op vakantie geweest (ze nodigt zichzelf ieder jaar uit om met ons naar Zarautz te gaan, heel gezellig), hebben we jaren samen achter de bar in Zwolle gewerkt, hebben we samen heeeeel veel geld uitgegeven aan vintage en zijn we gewoon graag in elkaars gezelschap. Lindsey is goudsmid in Amsterdam en maakt de meeste bijzonder en mooie dingen. Kijk anders maar even op haar website of Insta..

Zarautz 2015, altijd gezellig met z’n drieën

Goed, we hadden al op tijd afgesproken bij By Jarmusch om daar te ontbijten. Ik wilde nou wel eens weten hoe die pannenkoekjes met marble siroop smaken waar iedereen altijd vol lof over spreekt. En terecht, het was echt heel erg lekker. Sowieso een lekkere plek om te zitten en de dag te beginnen. We hadden elkaar zo’n drie maanden niet gezien en dus moest er het nodige bijgepraat worden. Nu praat Lindsey snel en veel, dus binnen de kortste keren was ik tot in detail op de hoogte van het reilen en zeilen in Amsterdam.

by-jarmusch
De fameuze pannenkoekjes van By Jarmusch. Een aanrader!

Maar er moest natuurlijk ook gewerkt worden, dus na het ontbijten snel naar de winkel. Ik heb een hele bak met breuksieraden en we hebben het plan daar een limited collectie van broches van te maken. Ik help met het ontwerp, Lindsey zet het in elkaar en dat gaan we verkopen. We hebben wat setjes bij elkaar gelegd en ik kan he vertellen dat het echt iets heel tofs gaat worden! Wij houden van overdaad en groot en zo gaan de broches ook worden, echte statement stukken.

lindsey-fontijn-sieraden
Lindsey in haar natuurlijk habitat

Ik had beloofd dat we na sluitingstijd een cocktail zouden gaan drinken en nu was er die dag een vrouw in de winkel die bij Héroin werkt, een restaurant/bij ons om de hoek. Ik loop daar vaak langs en het ziet er altijd zo mooi uit van binnen. Maar ook wel chic, dus er is een drempel zeg maar. Dit was wel een goede gelegenheid om daar eens een drankje te gaan doen. De inrichting is het eerste wat opvalt. Mooie warme verlichting, planten en verder een strakke, cleane inrichting met veel hout. De cocktails die je daar kunt drinken zijn niet de gangbare die je in een gemiddelde bar kunt vinden, ze hebben een eigen kaart. We hadden alledrie (Pascal had zich inmiddels ook bij ons gevoegd) een andere gekozen en ze waren allemaal echt heerlijk! En je krijgt behoorlijke glazen, dus je krijgt waar voor je geld. Daarna moest er natuurlijk gegeten worden en dat deden we dan ook graag weer bij onze buren van Due Tonino.

héroin
Aan de bar bij restaurant Héroin met ieders een heerlijke cocktail voor ons.

En hierbij beëindig ik mijn weekoverzicht. Vrijdag en zaterdag waren normale dagen in de winkel en zondag hebben we heerlijk ons weekend gevierd met wasjes draaien, eten en tv kijken.

Volgende week komt er weer een uitgebreider overzicht, lees je dan weer mee? Ik zal alles op tijd opslaan, zodat dit mij geen tweede keer gebeurt!

Liefs,

Rosanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check out similar topics

Related Posts