8 vragen aan: Lindsey Fontijn

Deze keer in 8 vragen heb ik mijn lieve en getalenteerde vriendin/schoonzusje Lindsey Fontijn mogen interviewen.

Lindsey is goudsmid en woont in Amsterdam. Daarnaast is ze ook nog eens al 16 jaar mijn schoonzusje, dus we go waaay back! We zijn ontelbare keren samen op vakantie geweest, spreken elkaar bijna dagelijks en hebben allebei een grote liefde voor vintage, sieraden en design.

Lindsey heeft eerst Vakschool Schoonhoven afgerond en daarna is ze afgestudeerd aan het Gerrit Rietveld College. Vervolgens ging het razendsnel met haar carriĆØre. Zo heeft haar werk al op verschillende exposities over de hele wereld gelegen, zoals Sao Paulo, Wenen en Milaan en hebben haar sieraden al twee keer de New York Fashion Week weten te verrijken . O ja, in Milaan heeft ze ook nog even de Accessory VogueVanityFair Award gewonnen en de prijs was niet mis: een volle spread in alle Vogue Accessory Magazines ter wereld. Je snapt waarschijnlijk wel dat wij als familie enorm trots op haar zijn! En het is trouwens heerlijk om een goudsmid in de familie te hebben šŸ˜‰

Onlangs heeft ze haar website gelanceerd en het is zeker de moeite waard daarop eens een kijkje te nemen naar werk.

Tijdens een bezoek van haar op een rustige dag in de winkel heb ik mijn kans gegrepen en mocht ik haar interviewen over haar kleed- enĀ koopgedrag.

1. Wat draag je nu en waar heb je het vandaan?

De broek die ik aanhad op jullie bruiloft van Mango met zwarte hoge Chelsea boots van Miista. Een geruit oversized colbert van Von Deux en een beige unisex T-shirt van Sophi-Lou, een merk waarmee ik momenteel een samenwerking heb lopen.

En daarna waren de sieraden aan de beurt. Lindsey hangt behoorlijk vol, dus pak wat te drinken en maak het je gemakkelijk, want hier komen ze:

Laten we beginnen met de ringen. Rechterhand: een Pompadour ring van Sluis Juwelen, de moeder van een van mijn besteĀ vriendinnen, en een vintage zegelring waarvan ik de initialen heb weggeschuurd. Rechterarm: een grove schakelarmband met bruine diamanten, ook van Sluis Juwelen en onze vriendschapsarmband die we samen in SanĀ Sebastian hebben gekocht bij PYC vintage.

Linkerhand: Een gouden en zilveren pinkring met aventurijn die ik zelf ontworpen heb. Dan een rijtje ringen, waarvan een chunky gouden ring van 14 karaats goud die ik zelf heb gesmolten van goud wat ik voor mijnĀ verjaardag van jullie (de familie) gekregen heb.

Een geelgouden en witgouden ring met vier witte diamanten. Een getwijnde ring met zilver en geelgoud, ook van Sluis Juwelen. En als laatste een claddagh ring, dat is een Ierse vriendschapsring dat ook eenĀ verjaardagscadeautje was.

Kettingen: De langste is gemaakt van allemaal korte stukjes ketting enĀ armbanden van mijn moeder. De hangerĀ die daaraan hangt is een klassieke hanger die ik in de Ā IJhallen gekocht heb. Daarbij een ketting van mijn vader met een hangertje met deĀ letter L. Nog een kettinkje met een hartje en een roosje die ik in New York heb gekocht. Mijn oorbellen (die helaas niet op de foto staan) zijn goudkleurige clips met bloemvormen en witte steentjes, gekocht op een martk in Haarlem.

2. Omschrijf jouw stijl eens.

Een combinatie van duurzame merken, vintage en items van goede kwaliteit. Ik vind het belangrijk dat kleding van goede kwaliteit is, dus geef ik liever wat meer uit. Daarnaast vind ik het zo leuk om te zoeken naar vintage pareltjes op marktjes en in vintage winkels. En ook draag ik items van jonge ontwerpers waar ik fan van ben en waar ik ook vaak mee samenwerk. Daarnaast hou ik ervan oplossingsgericht te kijken naar dingen die kapot zijn, zoals een broek waarin deze zomer in ben gevallen. Ik baalde daar zo van en ik ben nu aan het kijken of ik het kan maken met glaskralen. Daarnaast hou ik erg van pailletten. Omdat ik veel in mijn atelier aan het werk ben, draag ik vaak wat eenvoudigere kleding, maar wanneer ik daar een dag niet ben draag ik graag pailletten. Ook al is het een dinsdag! Ik waardeer hoe het gemaakt is ik voel mij er zelfverzekerder in.

3. Wat is jouw duurste aankoop qua kleding, schoenen of accessoires geweest?

Mijn metallicblauwe schoenen die ik aanhad op jullie bruiloft. Ik weet niet precies meer wat ik ervoor heb betaald, maar het was rond de ā‚¬300. Veel geld, maar het zijn wel echt mijn lievelingsschoenen.

4. Wat is jouw grootste miskoop geweest?

Vroeger had ik er meer dan nu, omdat ik mijn stijl nu veel beter weet en wat goed bij mij past. *Begint echt heel hard te lachen*. Een blouse bij jou, Roos. Ik heb m nog nooit aangehad en ik vind het echt een mooie blouse, maar het is een beetje Pipo de Clown. Jij snapte al niet dat ik die gekozen had. Ook een paar jaren ’70 schoenen. De hak bewoog al toen ik ze kocht, wat toch wel een teken was ze niet te nemen. Maar ik heb ze toch gekocht en draag ze dus niet. Ik had ze laatst wel een keertje aan, maar alleen voor de spiegel, want ik ben bang dat onderweg de hak afbreekt.

5. Met wie zou je wel van kledingkast willen ruilen en waarom?

Dat is makkelijk: Met haar- en make-up artiest Stella Von Senger. Haar stijl is persoonlijk en ze heeft goed gevoel voor kleur. Ze draagt verschillende stijlen bij elkaar, heeft gevoel voor humor en mixt klassiek met modern en vintage met merken. Ze heeft echt een eigen stijl en dat vind ik ontzettend belangrijk.

6. Stel, geld speelt geen rol. Is er iets wat je echt graag zou willen kopen.

Daar hoeft ze niet lang over na te denken: “Ja, toch een goede outfit van Gucci of Dior.” Ze laat hierbij een foto van Stella von Senger in Gucci zien. Maar dan bedenkt ze zich: “Zoā€™n jaren ā€™20 Roaring Twenties zilveren paillettenjurk, dat is echt geweldig!”

7. Leg jij s avonds al je kleding klaar, of bedenk je pas ā€˜s ochtends wat je aantrekt?

Meestal ā€™s avonds. En als ik het niet doe, dan bedenk ik me ’s avonds al wel voor welke stijl ik ga. Ik kleed me niet afhankelijk van het weer, maar ik ben wel altijd blij wanneer ik mijn vintage regenjas weer aan mag.

8. Heb je een lievelingskledingstuk en zo ja, welke?

Ja, mijn jasjes! En dan vind ik mijn aubergine, lange Chinese jas van Von Deux een van de mooiste. Vooral omdat je ‘m in de winter kunt dragen onder je jas en in de zomer gewoon als jas. Zoā€™n item maakt je outfit helemaal af. Ik draag een jas dan ook nooit gesloten, want je kunt er van alles onder doen en er altijd meerdere outfits van maken.

Omdat we in de pandemie zitten en we hopen dat alles snel weer ‘normaal’ wordt, toch nog Ć©Ć©n vraagje:

9. We zitten anno 2020 in een pandemie. De horeca is dicht en feestjes zijn uitgesloten. Wat draag je naar je allereerste post-Covid party?

Mijn high waist levis broek met een oversized topje een glitterjasje en mijn enkelboots. En natuurlijk veel sieraden!

Dankjewel, Lindsey!

Bekijk het werk van Lindsey opĀ www.lindseyfontijn.com.

One thought on “8 vragen aan: Lindsey Fontijn

  1. Leneke

    Mooi items en super eerlijk!!
    Ben trots op deze meiden.
    Allebei strak hun eigen bedrijven in een Vandel !!!!
    Fijne feestdagen en een succesvol en gezond 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check out similar topics

Related Posts