Tips & Tricks – Deel 1: Vieze geurtjes

Soms koop je iets op een markt, bijvoorbeeld een jurk, en wanneer je thuiskomt dan denk je ‘waar komt toch die enorme zweetlucht vandaan’. Vooral items met lange mouwen van polyester kunnen deze geur met zich meedragen en met een simpele (of 10) wasbeurt krijg je dit niet weg. Zoekende op internet zijn er trucjes om deze geur wel weg te krijgen.

Ik heb er een aantal geprobeerd: Zo zou je de sterk geurende plekken met een textielspray in kunnen spuiten. In eerste instantie lijkt de geur weg te zijn, maar nee hoor, naar een tijdje komt de oude geur (lees: stank) vleug voor vleug weer terug. Helaas, je bent dus weer terug bij af.

Een andere tip die ik geprobeerd heb was de volgende: Spuit de geurende plek in met wodka aangelengd met een beetje water en hang de jurk daarna in de zon. Dus ik natuurlijk meteen op zoek naar een fles wodka (nou ja op zoek, ik weet heel goed waar die fles precies staat ;). Hup in een lege sprayfles, aangelengd met wat water en sprayen maar. Jammer dan, ook dit werkte niet en daar vervloog ook nog eens de wodka voor m’n Cosmo!

Maar er is een tip die wel werkt en die zelfs de meest adembenemende (in de meest slechte vorm), penetrante geur weg krijgt en daarvoor heb je dit nodig: een emmer, water en … schoonmaakazijn! Meng een halve fles schoonmaakazijn met water in een emmer en laat het item, in dit geval een jurk, daar een paar dagen of weekje in trekken. Doe de jurk daarna gewoon in de was en de geur verdwijnt als sneeuw voor de zon. Zorg er wel voor dat je azijn met een geurtje koopt (je hebt ze met citroengeur en met lavendel, geloof ik), want anders ruik je dan wel niet meer naar zweet, naar azijn ruiken is ook niet prettig…

Ik heb dit met meerdere stukken geprobeerd en het werkt iedere keer. De geur is volledig weg en blijft ook weg! Je kunt de duur van het laten weken aanpassen aan de sterkte van de geur, maar ik hou meestal een week aan (soms omdat ik het vergeet, maar meestal omdat het nodig is) en als het dan nog niet weg is, dan plak ik er een weekje achteraan. Doe wel een item per emmer, zodat je zeker weet dat er geen kleuren overspringen naar een ander kledingstuk, learnt that the hard way…

Heb je zelf ook een goede tip? Ik hoor het graag, dus laat vooral een reactie achter!

Liefs,

Rosanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check out similar topics

Related Posts