vintage shopping

Waarom vintage shoppen DA BOMB is!

Waarom vintage shoppen DA BOMB is? Waarschijnlijk hoef ik je dit helemaal niet uit te leggen, want je bent immers op deze site en de kans is dus heel groot dat we dezelfde liefde voor vintage delen.

Maar toch, ter illustratie…

Ken je dit gevoel? Dit heerlijke, euforische gevoel wanneer je in je handen dat prachtige jasje hebt? Dat jasje dat niemand anders in jouw omgeving heeft, dat nog helemaal intact is èn dat jou perfect past?

SCOOOOOOOOOORE!!!

Dit gevoel krijg je waarschijnlijk minder wanneer je winkelt in een van de grote kledingketens. Daar hangt een kledingstuk in zes verschillende maten en, vaak, in verschillende kleuren treurig aan een rek te wachten op z’n eerste kastbestemming. En dan heb ik het nu niet eens over de kwaliteit van de kleding, de omstandigheden waarin het gemaakt is of het milieu. Waarschijnlijk weet je dit allemaal al, er is al zoveel over geschreven.

But don’t get me wrong, ik wil niet beweren dat je helemaal niet bij een grote keten zou moeten winkelen. Ook ik kom daar soms, maar het is toch minder spannend.

Nee, neem dan vintage, dat is anders. Want waar komt deze beauty vandaan? Wie heeft het gedragen? Hoeveel eigenaren hebben er plezier van gehad? Wat heeft het allemaal gezien, welke landen, feestjes, etc.? Heeft het een break-up meegemaakt, of misschien wel een aanzoek? Wat heeft het moeten verduren tijdens een wild avondje stappen? Je weet het niet en dat is nou net het leuke. Het stuk heeft een leven vóór jou gehad waar jij helemaal niets van weet en krijgt nu opnieuw de kans te shinen. En wel voor JOU!

Mijn eigen favorieten (tot nu toe …)

Ik heb in mijn leven gelukkig al een heel aantal van deze mooie momenten gehad, de meeste hier in Nederland, maar ook een aantal in het buitenland. Dit zijn mijn highscores:vintage-shoppen

I know! Veel zwart en leer en opeens dan dat bloemetjesbloesje. Weet je, dat bloesje heb ik gekocht in een vintagewinkel in Deventer met mijn moeder en zus… 20 jaar geleden!! En ik draag het nog steeds met veel plezier. Net als mijn Jimi Hendrix-, Nirvana- en Pearl Jam t-shirts. Ik heb ze nog, ik koester ze èn ik draag ze nog steeds. Never nooit dat ik ze wegdoe. Verder hou ik erg van franjes en dat in combinatie met leer, zoals het gilletje, en mooie jasjes.

En nu heb ik gewoon de kans de mooiste dingen te scoren voor de shop, dus voor jou! En dat is tot nu toe aardig gelukt vind ik zelf. Ik vind alle items in de shop mooi en kies alles met veel zorg uit.

En jij? Wat zijn jouw vintage highscores? Welk stuk (of stukken) is zo mooi of bijzonder voor jou, dat je het nooit meer weg zou doen? Ik ben daar erg benieuwd naar, dus het zou leuk zijn als je hieronder een berichtje achterlaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check out similar topics

Related Posts